Маневичі: рятувальники «ліквідували» наслідки надзвичайної ситуації на потенційно-небезпечному об’єкті

28 Квітня 2018, 10:45
3101

Днями рятувальники відпрацювали практичні дії щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з викидом хімічно-небезпечної речовини, що виникла внаслідок аварії на підприємстві.

За легендою, до служби «101» надійшло повідомлення, що на одному з потужних підприємств селища Маневичі - ТОВ «Агрофрукт», відбулася розгерметизація ресиверу з аміаком, що призвело до виливу 1 тонну аміаку. Від отруєння парами аміаку постраждав 1 працівник об’єкту. Хмара аміаку поширюється в напрямку житлового сектору.

На ліквідацію наслідків аварії прибули 2 відділення чергового караулу 13-ї ДПРЧ селища Маневичі у захисних костюмах Л-1 та в апаратах для захисту органів дихання. Ланка газодимозахисників в компресорному цеху знайшли потерпілого, його винесли та передали до рук медиків після чого подали розпилені струмені води.

Бійці 2-го відділення проклали магістральну лінію та подали на осадження парів аміаку над компресорною розпилені струмені води. Також рятувальники встановили бандаж на пошкоджений ресивер для припинення витоку парів аміаку над компресорною установкою. 

В результаті оперативних та злагоджених дій підрозділів ДСНС, аварійно-рятувальні роботи були завершені в повному обсязі, а загроза викиду небезпечної хімічної речовини в навколишнє середовище ліквідована.

До навчань були залучені працівники управління ДСНС України у Волинській області, начальники державних пожежно – рятувальних частин управління ДСНС у Волинській області, Маневицький відділ поліції ГУНП у Волинській області, Маневицька ЦРЛ та рятувальники 13 ДПРЧ України у Волинській області.
















 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024