Поменшало випадків незаконного видобутку бурштину, - поліція

30 Квітня 2018, 20:00
1516

На Волині цього року зафіксовано набагато менше фактів незаконного видобутку бурштину, ніж торік.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит «Громадського радіо» до головного управління Національної поліції  України у Волинській області. Там зазначили, що за три місяці 2018 року (січень-березень – авт.) зафіксовано 1 факт, що можливо пов’язаний з видобутком бурштину.

У поліції  додали, що у Маневицькому районі були виявлені ями невідомого походження. Виконуючий обов’язки заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області  Андрій Литвин у коментарі Громадському радіо зазначив, що у квітні цього року поки не було зафіксовано випадків копання бурштину.

З його слів, поліцейські провели 9 обшуків у квітні та вилучили невелику кількість каміння. Минулого року за аналогічний період часу в поліції зафіксували 10 випадків незаконного видобутку бурштину.

В Україні діє закон «Про державне регулювання видобутку, виробництва і використання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та контроль за операціями з ними». Відповідно до цього закону, самовільне видобування бурштину є незаконним.

У поліції зазначили, що на даний час охорону проблемних територій, пов’язаних з незаконним видобутком бурштину-сирцю забезпечують працівники поліції спеціальних та територіальних підрозділів, а також військовослужбовці Національної  гвардії України.

На сайті прокуратури Волинської області зазначено, що в кінці квітня працівники прокуратури разом з управлінням захисту економіки  поліції області  провели санкціонований судом обшук в складському приміщенні у місті Луцьку. Під час обшуку виявили та вилучили дев’ять станків для обробки бурштину, 74 кг бурштину,  з яких 40 кг  – оброблений бурштин.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024