Герою АТО Володимиру Гринюку відкрили меморіальну дошку

08 Травня 2018, 21:10
3652

У Маневичах відкрили меморіальну дошку Герою, загиблому в АТО.

У вівторок, 8 травня, біля Маневицького професійного ліцею відбулося урочисте відкриття пам’ятної меморіальної дошки на честь українського героя, загиблого під час проведення антитерористичної операції на Сході України Володимира Володимировича Гринюка.

Пам’ятний знак встановили на фасаді Маневицького професійного ліцею, де навчався Володимир, - повідомляє прес-служба РДА.

Урочисте відкриття розпочалося Гімном України. Ведучі розповіли присутнім про короткий, але вагомий життєвий шлях Героя. На його честь були зачитані вірші та лунали музичні композиції.

Участь у відкритті взяли мама та рідні Володимира, голова Маневицької районної державної адміністрації Андрій Линдюк, голова селищної ради Олександр Гаврилюк, директор Маневицького професійного ліцею Олександр Піддубний, начальник відділу освіти райдержадміністрації Валентина Книш, учень Маневицького професійного ліцею, учасник антитерористичної операції на Сході України, знайомий Володимира Гринюка – Микола Куран, настоятель Української православної церкви Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії отець Михайло, працівники та учні Маневицького професійного ліцею, громадськість селища.

Як господарю закладу, перше слово надали директору Маневицького професійного ліцею, який сказав:

«Саме сьогодні в День пам’яті та примирення ми відкриваємо пам’ятну меморіальну дошку на честь юного героя  – Володимира Гринюка. Ми пам’ятаємо цього учня. На згадку про себе, своєму класному керівнику, він залишив чудовий виріб виготовлений своїми руками - столик, який тепер нам усім нагадуватиме про нього.

В живих його немає, але він завжди буде знаходитися поруч з нами, буде зустрічати тих, хто підніматиметься східцями до нашого закладу та дивитися услід тим, хто залишатиме його. Ми повинні пам’ятати наших героїв сьогодні, завтра і завжди».

Слово також надали і голові Маневицької райдержадміністрації Андрію Линдюку:

«2014 рік, як для України, так і для Маневицького району був страшним роком, роком непоправних втрат. На сьогоднішній день цифра втрачених героїв-земляків велика, їх сімнадцять. Вони загинули за те, щоб ми з вами сьогодні могли стояти на цьому урочистому заході, святкувати і просто жити.

Першими цю страшну звістку про смерть свого сина отримала сім’я Гринюків. Ми зобов’язані пам’ятати, що багато молодих людей поклали за нас з вами свої життя. Тож сподіваюсь, що ця меморіальна дошка нагадуватиме наступним поколінням про героїчний вчинок Володимира, а пам’ять про нього залишиться у наших з вами серцях».

Микола Куран – учасник антитерористичної операції на Сході України поділився з присутніми своєю розповіддю про те, як все відбулося у той страшний день. Зі сльозами на очах він розповів, яким мужнім і відважним Героєм був Володимир.

До слова запросили і голову Маневицької селищної ради, який подякував мамі Володимира за те, що виховала такого чудового сина.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблого Героя та поклали квіти до меморіальної дошки.

Настоятель Української православної церкви ВіриНадіїЛюбові та їхньої матері Софії отець Михайло освятив пам’ятний знак.






1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024