Військовим призначили обов'язкову виплату за перший контракт

09 Травня 2018, 13:30
2429

Після вступу в дію постанови Кабінету Міністрів № 704 військовослужбовці при підписанні першого контракту будуть отримувати одноразову грошову допомогу. 

Дана виплата закріплена у пп. 8 п. 6 постанови.

До Вашої уваги норма права в оригіналі:

«Виплачувати одноразову грошову допомогу військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу після укладення ними першого контракту в таких розмірах:

особам рядового складу — вісім розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року;

особам сержантського і старшинського (молодшого начальницького) складу — дев’ять розмірі впрожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року;

особам офіцерського (середнього, старшого та вищого начальницького) складу — десять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року».

На кого поширюється дана виплата?

  • На військовослужбовців, які підписали контракт ВПЕРШЕ (тобто раніше не проходили військову службу за контрактом).
  • Якщо контракт підписаний не раніше 01.03.2018 р.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб у 2018 році становить 1762 гривні.

Отже, розмір виплати у 2018 році становитиме: для осіб рядового складу - 14 тис. 096 грн, для осіб сержантського і старшинського (молодшого начальницького) складу - 15 тис. 858 грн, для осіб офіцерського (середнього, старшого та вищого начальницького) складу - 17 тис. 620 грн.

Для реалізації цього права потрібно написати і зареєструвати рапорт щодо отримання одноразової допомоги у зв'язку з підписанням контракту. Виплата є загальнодержавною, виплачується у військовій частині, в якій особа проходить службу.

Антон Красов, правозахисник, юрист Всеукраїнської громадської організації «Юридична Сотня», спеціально для телеканалу «Прямий».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024