Ремонт школи, розширення меж села та сортування сміття: про що говорили на сесії Оконської сільської ради

14 Травня 2018, 13:20
2962

Голова Маневицької РДА взяв участь в засіданні позачергової сесії Оконської сільської ради.

Нагальність проведення сесії обумовило розгляд двох питань – виконання бюджету та внесення змін до сільського бюджету на 2018 рік, також – затвердження нової редакції статуту ДНЗ «Льонок».

Оконська сільська рада має сьогодні найбільші надходження до бюджету протягом І кварталу 2018 року серед усіх сільських, селищних рад Маневицького району. План – 764тис., фактичні надходження – 1млн.872 тис. Перевиконання становить 344%.

Бурно обговорювали депутати питання розподілу коштів. В результаті зійшлись на тому, що 1млн. 122 тис. грн виділити на благоустрій села, ремонт ФАПу і медикаменти  – 100 тис.грн, придбання шиферу для ремонту даху багатоповерхівки, що створила ОСББ – 50 тис.грн., розвиток футболу – 50 тис.грн., матеріальна допомога – 100тис.грн., благоустрій території та ремонт церкви – 300 тис.грн., ремонт та благоустрій території сільського клубу – 350 тис.грн., 100 тис.грн. – дитячий дошкільний заклад і більше 4 млн.грн на ремонт та будівництво доріг (першочергово – вулиці Набережна і Собятинська).

Так як з прийняттям нового закону про освіту, суттєво змінено процедуру прийняття на роботу керівників дошкільних навчальних закладів, яким передбачено, що саме приймає на роботу орган місцевого самоврядування. На розгляд депутатів був представлений новий статут, який вони і затвердили. Передбачивши прийняття на роботу, директора закладу дошкільної освіти на конкурсній основі і по контракту на 5 років.

Голова райдержадміністрації Андрій Линдюк звернувся до депутатів з проханням виділити кошти на капітальний ремонт школи:

  • Ваша громада без сумніву є перспективною, тому з кожним роком кількість учнів в школі зростатиме. Приміщення навчального закладу, беззаперечно, потребує капітального ремонту. Говориться далеко не про естетичне оформлення, а про здоров’я та створення безпечних умов для учнів школи. Є три найважливіші моменти, які потребують негайного вирішення – ремонт котла, утеплення частини школи та реконструкція стрімких вхідних східців. На жаль, ми не можемо направити в Оконську школу кошти від залишку освітньої субвенції, так як на законодавчому рівні передбачено, що такі кошти розподіляються на опорні школи або до яких є підвіз дітей. Тому прохання – замовити проект і зробити капітальний ремонт приміщення освітнього закладу.

Депутати задекларували готовність виділити кошти на ремонт школи після того як буде зроблений проект і визначена сума.

Голова РДА також підняв питання твердих побутових відходів, збір роздільного сміття та необхідність укладення договорів з райсількомунгоспом. Депутати схвально сприйняли дану пропозицію, вирішили підтримати її фінансово  та рекомендували сільській раді знайти механізми вирішення  даного питання.

Також звернувся Андрій Линдюк до депутатів з такою пропозицією:

  • Наразі є можливість вирішити питання щодо вилучення з лісового фонду 43 га землі на території Оконської сільської ради та передачу її під індивідуальне житлове будівництво. Але ви маєте задекларувати свою готовність сплатити податок 4 млн.грн.

Депутати Оконської сільської ради схвально сприйняли таку пропозицію і запевнили, що готові виділити гроші.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024