Маневичани не заперечують, щоб Рівненська атомка продовжувала роботу

15 Травня 2018, 15:30
Рівненська Атомна Електростанція 2650
Рівненська Атомна Електростанція

Учасники громадських слухань одноголосно підтримали продовження терміну експлуатації енергоблоку №3 РАЕС.

Слухання щодо продовження терміну експлуатації енергоблоку №3 РАЕС у понадстроковий термін відбулися 14 травня. Про це повідомили у відділі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Маневицької РДА. .

Учасниками обговорень стали представники трудових колективів селища  Маневичі, депутати Маневицької районної ради, сільські та селищні голови населених пунктів, що входять у 30-кілометрову  зону спостереження РАЕС, педагоги, медики та небайдужі мешканці, а також голова Маневицької РДА Андрій Линдюк і голова Маневицької райради Анатолій Мельник.

Такі ж громадські слухання уже було проведено у населених пунктах нашого району раніше, їхньою метою є реалізація права громадян і їх об'єднань на участь у розгляді питань й процесів прийняття рішень пов'язаних з використанням ядерної енергії, а також права на отримання повної та достовірної інформації про діяльність ядерного об'єкта.

«11 грудня 2017 року закінчився проектний термін експлуатації енергоблоку №3 РАЕС (ВВЕР-1000).  До Маневицької районної ради звернулися представники Рівненської  АЕС, щоби  відповідно до чинного законодавства провести  громадські слухання щодо продовження терміну експлуатації енергоблоку №3 РАЕС у понадстроковий термін. Остаточне  рішення щодо  продовження терміну експлуатації енергоблоку буде приймати Державна інспекція ядерного регулювання України після вивчення та затвердження звіту з періодичної переоцінки безпеки», — доповів Анатолій Мельник.

 

Начальник управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС Петро Кратік презентував присутнім  інформацію про історію зведення, становлення й розвиток підприємства, його досягнення, місце РАЕС у структурі компанії НАЕК «Енергоатом», ринкові відносини з ДП «Енергоринок» та внесок підприємства в економічний розвиток держави та регіону. По завершенню презентації фахівці РАЕС відповідали на питання мешканців селища, представників влади та депутатів.

Наостанок громадяни одноголосно підтримали продовження терміну експлуатації енергоблоку №3 РАЕС та зауважили, що безпечна робота станції та її розвиток для мешканців району є дуже важливими.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024