Траса Маневичі-Луцьк: зловили порушника-рекордсмена

19 Травня 2018, 17:00
9146

На Волині працівники Укртрансбезпеки зважують фури, що везуть вантаж.

На одному з чергуваннь зловили порушника-рекордсмена, якому виписали штраф у понад 9 тисяч євро. А ще десятками складають приписи на водіїв, які відмовляються від зважування.

Про це йдеться в сюжеті на телеканалі «Нова Волинь».

На трасі Маневичі-Луцьк у селі Тростянець працівники Укртрансбезпеки зважують фури, аби перевірити, чи вантажівки не везуть більше 40 тонн, щоб не псувати дорожнє полотно.

Після перевірки документів на вантаж водії заїжджають на ваговий комплекс.

Перед ваговим комплексом вишикувалася черга вантажівок. Зі слів працівників Укртрансбезпеки, це ті водії, які саботують зважування. За повторну відмову від зважування перевізнику виписують штраф за невиконання припису у 680 гривень.

Якщо люди уникають габаритно-вагового контролю, значить, їм є що приховувати. Коли дорога розрахована під повну масу 40 тонн, а везеться одного тільки вантажу 40 тонн плюс ще тара автомобіля, то можете уявити, що цей автомобіль зробить із дорожнім полотном, – зазначив виконуючий обов'язків начальника Укртрансбезпеки волинської області В'ячеслав Козлов.

Як розповів В'ячеслав Козлов, кілька фур стоять на відстої в смт Колки, очікуючи, коли з'їде вага. Є ще непідтверджена інформація, що частина перевізників поїхали через Журавичі в напрямку Цумані.

Щодо штрафів, тут не можна назвати якусь сталу величину. Від півтора євро до дуже великих, як було минулого тижня, – це 9 тисяч 300 євро. Це перевозили щебінь. Повна маса автомобіля була більше 61 тонни. В нашій області це було найбільше, – додав В'ячеслав Козлов.

Коментарі
22 Травня 2018, 03:20
Штрафувати кар'єр !!! Тоді перевізника! І підняти ціну на вантаж щоб їм було вигідно возити допустиму вагу!!!! І тоді все буде ок!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024