Конкуренція на ринку нерухомості буде посилюватися, - експерти

24 Травня 2018, 09:11
1680

За обсягом дрібні забудовники на ринку нерухомості в Україні займають не більше 25% первинного житла. Проте експерти прогнозують збільшення концентрації.  75% ринку первинного житла належать сімом-вісьмом підприємствам, при цьому  на два з них припадає понад 50% ринку — це державні «Укрбуд» та «Київміськбуд».

Лідери  тримають позиції завдяки можливості використовувати вигідні рішення по локальній іпотеці від державних банків. Однак, приватні компанії намагаються не відставати від конкурентів, які, опираючись на свої ресурси, завойовують  довіру покупців без державної допомоги.

Експерти роблять свої прогнози відносно подальшого розподілу конкурентоспроможних  компаній: сили перерозподіляться, ринок почне розвиватися шляхом подальшої концентрації. Слід звертати увагу на те, що багато дрібних забудовників зараз балансують на межі рентабельності. Вони можуть зникнути з поля зору так же швидко, як і з’явилися. Таку картину майбутнього бачить  голова правління, президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір. З його думкою погоджуються інші забудовники.

Тим часом квартири у Львові тримають свої позиції за ціновою стабільністю, у порівнянні з підвищенням вартості на початку 2018 року.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024