Маневиччина: генерального прокурора України закликають припинити діяльність «Волиньприродресурс»

25 Травня 2018, 17:10
Народний депутат України Ігор Лапін 2845
Народний депутат України Ігор Лапін

Народний депутат України від Луцька Ігор Лапін звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка щодо діяльності «Волиньприродресурс».

Про це повідомив сайт «Інформаційне агентство ВолиньPost».

Тема звернення, вимога припинення незаконної діяльності комунального підприємства.

Народний обранець звертає увагу Генпрокурора на те, що КП «Волиньприродресурс» повідомило про початок геологорозвідувальних робіт на території села Галузія Маневицького району Волинської області. Для цих робіт КП обрало земельну ділянку, яку отримала в тимчасове користування відповідно до угоди з Прилісненською селищною радою.

Проте Ігор Лапін зазначає, що частина земельної ділянки, яку передали в тимчасове користування «Волиньприродресурсу» площею орієнтовно 6,0 гектарів знаходиться за межами населених пунктів Галузіївської сільської ради та відноситься до земель державної власності. Отже Прилісненська селищна рада не мала права розпоряджатися цією землею.

Разом з тим, встановлено, що зазначена земельна ділянка в натурі не виділена та кадастровий номер в неї відсутній. Отже в діях посадових осіб комунального підприємства нардеп вбачає ознаки кримінального правопорушення статті 197-1 Кримінального Кодексу України (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

Ігор Лапін також звертає увагу Генпрокурора, що в межах вищезазначеної земельної ділянки протікає мала річка Гнилий брід, тому згідно статті 61 Земельного кодексу України та статті 89 Водного кодексу України прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

Читайте також: «Волиньприродресурс» привіз робітників з Житомирщини шукати бурштин.


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024