Маневиччина: дітей які не пройшли обов’язкові профщеплення не допускатимуть у літні табори відпочинку

08 Червня 2018, 09:00
1962

З метою взаємодопомоги, координації та забезпечення безпеки в оздоровчих закладах, голова райдержадміністрації Андрій Линдюк провів нараду.

Про це повідомив Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Останніми роками є тенденція до збільшення в Маневицькому районі кількості релігійних літніх таборів відпочинку для дітей, які вже найближчими днями запрацюють.

Були присутні представники духовенства району та служб, які відповідають за здоров’я та безпеку дітей в районі.

Також в нараді взяв участь голова районної ради Анатолій Мельник. Обговорювали питання пожежної безпеки, харчування, здійснення медичного супроводу тощо.

Основним залишається проблема розповсюдження інфекційних захворювань. Наразі – кору. Хвиля цього захворювання по Україні знову пішла вверх.

Час відпочинку і відпусток – це період міграції населення, тому ризик епідемії значно зростає. Загрозу розповсюдження страшної інфекції становлять особи, які відмовилися від вакцинації.

«В районі є понад тисячу доз вакцини, яка європейського зразка, виготовлена в Бельгії. Протягом останніх кількох десятків років вакцинація не призвела в районі до жодного смертельного випадку чи інвалідизації. Все цивілізоване суспільство прививається», –прокоментувала головний лікар первинної ланки медицини району Людмила Сидорук

Нарадою було прийнято спільне рішення – в літніх релігійних таборах зможуть відпочивати тільки ті діти, які пройшли необхідні профілактичні щеплення.

У разі виявлення дітей не привитих, медичними та санітарними службами робота таборів буде призупинена.

Ніхто не має права ризикувати здоров’ям дітей і всього суспільства загалом.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024