Потрібна термінова допомога маленькому Богданчику з Нових Підцаревич

13 Червня 2018, 23:07
3645

Вже більше двох років тому молодих батьків трьох діток Віталія та Марію Кілішків з Нових Підцаревич спіткала страшна біда – їхньому старшому, тоді ще чотирирічному, синочкові поставили діагноз нейробластома правого наднирника.

Хлопчик пережив дві надскладні операції. Після видалення наднирника довелося оперувати дитину ще раз, бо через чотири дні у нього в заочеревному просторі утворились згустки крові. Тоді ж рідні дізналися ще про одну Богданчикову страшну хворобу – гемофілію «А» тяжкого ступеня.

Дитина пройшла курс лікування раку і здавалося що все вже було позаду. Та планове обстеження у кінці 2017 року виявило рецидив.

В січні Богданчика знову госпіталізували у дитяче відділення Національного інституту раку. Провели оперативне втручання та 5 блоків хіміотерапії. Оскільки у хлопчика залишився рецидив, йому вкрай необхідно пройти MIBG-сканування. Без нього не можна бути впевненим, чи впливає хіміотерапія на пухлину.

На жаль, в Україні таке обстеження не проводиться через відсутність необхідного ізотопу.

Італійська клініка в Бергамо готова провести таке дослідження. Богданчик з мамою мав вирушити туди ще в травні, та поїздку було відкладено на вересень через погані аналізи. А 24 травня на комп'ютерній томографії у дитини в легенях щось «засвітилось». Лікарі вирішують, що робити далі. Хлопчика госпіталізували, знову погіршились аналізи. 

Мама Богданчика, Марія Іванівна, родом із Троянівки. Працювала класоводом у ЗОШ І ступенів села Нові Підцаревичі, а нині перебуває у відпустці по догляду за дитиною. Тато, Віталій Борисович – будівельник. Батьки висловлюють щиру вдячність усім, хто фінансово чи молитовно підтримує їхнього синочка. 

Велика боротьба за життя маленького Богданчика триває і кожен з нас може йому в цьому допомогти.

Рахунок в Приватбанку: 4149499102843511. Отримувач: Кілішок Марія Іванівна (мама). Контактний телефон – 380968540789.

Богданчик
Богданчик

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024