В Маневичах розповіли, як залучають інвестиції в район

15 Червня 2018, 13:44
2439

В Маневичах розповіли, що зробили в минулому році, аб залучити інвестиції в економіку  району.

Дане питання обговорили 13 червня на черговому засіданнї колегії райдержадміністрації, - інформує сектор  організаційної  роботи апарату  райдержадміністрації.

Проводив засідання колегії  голова райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Про  залучення інвестицій в економіку  району доповідала начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва райдержадміністрації Надія Савчук. Вона, зокрема, зазначила, що у Маневицькому районі капітальні інвестиції у 2017 році становили 112,7 млн. грн. Відремонтовано доріг та виконано робіт по експлуатаційному утриманню доріг району на суму 12,2 млн. грн. Впроваджено 52 енергозберігаючих заходів на суму 12,16 млн. грн. Встановлено 172 нових світлоточок із застосуванням енергозберігаючих ламп на суму 1,19 млн. грн. 

У 2017 році розроблено Схему планування території Маневицького району Волинської області на загальну суму 393,5 тис. грн.

Розроблено інвестиційний паспорт району.Зроблено реконструкцію сайту «Маневиччина туристична». Для оснащення туристичного маршруту «Мандрівка Поліссям, де Стохід і пісня» придбано байдарку, туристичне обладнання на групу 15 чоловік (палатки, спальники, карімати), матеріали до бджоляних будиночків на  суму 60.0 тис. грн.

На території Старочорторийської сільської ради розпочали роботу вітчизняні інвестори ТзОВ «Буяновський» та ТзОВ «Рубус-тайбер».  

Діють 4 підприємства із залученням іноземних інвестицій: ТзОВ «Екома», ТзОВ «Волиньфрукт», ТзОВ «Крайімпекс»,  ТзОВ «Еміта». 

Активізовано роботу щодо залучення позабюджетних коштів, зокрема, міжнародної  технічної допомоги у соціально-економічний    розвиток територіальних громад. На території  району реалізовувалися проекти, що визнані переможцями різних конкурсів проектів. Загальна вартість проектів складає понад 65 млн.  гривень. 

Створено 7 громадських організацій, реалізовано 10 мікропроектів.

Також Надія Савчук ознайомила членів колегії із реалізацією проекту Маневицької райдержадміністрації та гміни Біляни Республіки Польща «Дороги, що з’єднують польські та українські кордони», який є переможцем за тематичною ціллю «Доступність» (покращення доступності регіонів). 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024