Маневичі: у районній бібліотеці відбулася зустріч з волинськими письменниками

15 Червня 2018, 16:13
2227

У Маневицькій центральній районній бібліотеці відбулася зустріч із відомими письменниками Волинського краю.

Маневиччани зібрались на творчу зустріч із цікавими особистостями, відомими письменниками - головою обласної організації Національної спілки письменників України Ольгою Ляснюк та її заступником, директором ПВД "Твердиня" Миколою Мартинюком, - інформує відділ культури Маневицької РДА. 

З багатогранними штрихами біографії запрошених ознайомила директор ЦБС Любов Солов'янчик.

Микола Іванович – поет, прозаїк, перекладач, літературний критик, науковець, педагог, журналіст, кандидат філологічних наук, доцент. Про свій творчий доробок (зокрема, це стосувалося історичного роману-трилогії про князя Данила Романовича – з першою книгою "Під мурами твердині"), про видавничі проекти розповів сам автор. Не забув згадати й про співпрацю з закордонними авторами – болгарами, македонцями, хорватами, албанцями, чехами, поляками. Присутні слухали поезію болгарських поетів, як мовою оригіналу так і у перекладі Миколи Мартинюка та змогли порівняти її звучання.

Впродовж зустрічі у виконанні письменника звучала і його власна поезія. На думку директора "Твердині", в Україні важко знайти місце, де б не було авторів або симпатиків видавництва. Самому ж Миколі Мартинюку належить авторство збірок поезій "Одинадцята заповідь", "Світ за Брайлем", історичної повісті "Під мурами твердині", збірок поезій для дітей "Грибний дощ", "На свято Миколая".

У творчому доробку Ольги Ляснюк – п’ять поетичних збірок і безсюжетної прози: "Босоніж у вічність", "Третє бажання"", Поцілунки у скло", АНАЛОГіЯ", "без іронії ". У її творчості - філософськи переплетені мрії та сподівання, одкровення щирої душі. Талановита авторка і надзвичайно цікава співрозмовниця викликала захоплення у присутніх, зачитуючи уривки зі своєї книги "без іронії" та поезію із збірки "Поцілунки у скло". 

Гості представили 22 випуск альманаху «Світязь» – друкованого видання обласної організації Національної спілки письменників України. Зазначивши, що це видання є підсумком року творчості волинських письменників.

На завершення заходу всі бажаючі придбали книги, отримали автографи та свотографувались із письменниками.





Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024