Маневицькі рятувальники нагадують про правила пожежної безпеки до Дня Святої Трійці

25 Травня 2018, 15:30
2086

Маневицький РВ УДСНС України у Волинській області повідомляє про правила пожежної безпеки до Дня Святої Трійці.

Під час релігійних свят неможливо уявити собі храм або оселю, у яких не запалюють свічок. Свічка – це символ віри, причетності людини до Божественного Світла.

Перебуваючи у храмі, пам’ятайте про правила поводження з відкритим вогнем, будьте пильними, знаходячись поряд із свічниками, слідкуйте за полум’ям власної свічки та свічок оточуючих вас людей. Ознайомтесь з планом евакуації на випадок виникнення пожежі та місць розміщення первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників, пожежних щитів, води, тощо).

Прослідкуйте, щоб діти перебували під наглядом дорослих та не бавилися з вогнем. Встановлюючи свічки і лампадки вдома, подбайте, щоб поруч з ними не було легкозаймистих матеріалів (штор, тюлів, святкових декорацій тощо) та не залишайте їх запаленими без нагляду. У разі виникнення пожежі уникайте паніки та, не гаючи часу, викликайте пожежно-рятувальну службу за телефоном «101».

А поки рятувальники поспішають вам на допомогу, прикладіть максимум зусиль для гасіння полум’я та евакуації людей, що знаходяться у місці займання. Пам’ятайте, що вас і ваших близьких оберігає ваша обачність і турбота про ближнього!

Якщо ви відпочиваєте на природі, варто пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей. Щоб уникнути лісових пожеж, дотримуйтесь наступних правил:

  • не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;
  • не засмічуйте місце відпочинку;
  • обгороджуйте та розчищайте місце розпалення багаття;
  • не розводьте відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю та господарчими будівлями;
  • не розкидайте недопалки та сірники на суху лісову підстилку;
  • стежте, щоб діти не бавилися з вогнем;
  • не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;
  • приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє.

Маневицькі рятувальникі нагадують: Пам’ятайте, що безпека Вашого відпочинку – у Ваших руках.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024