У Маневичах відбувся семінар бібліотечних працівників

17 Червня 2018, 11:32
Семінар бібліотечних працівників 2033
Семінар бібліотечних працівників

У Маневицькій ЦРБ 14 червня 2018 року відбувся семінар на тему «Особливості сьогодення в роботі з фондом» з виїздом у бібліотеку-філію села Велика Яблунька.

Основою роботи бібліотеки є її фонд, від складу якого залежить успіх роботи книгозбірні в цілому. Адже саме фонд визначає зміст, повноту та якість задоволення і розвитку інформаційних потреб користувачів. Чим краще підібраний фонд, тим якісніше бібліотека може задовольнити запити користувачів.

На семінарі обговорювалися питання щодо стану поповнення книжкових фондів бібліотек системи, обліку документів бібліотечних фондів сільських бібліотек, збереження, популяризація та розкриття фондів у відкритому доступі для користувачів.

Також маркетинговий підхід до фондів, роботи з каталогами та картотеками відповідно таблиць УДК в перехідний період в яких взяли участь фахівці бібліотеки: директор ЦБС Любов Солов′янчик, завідувач відділу комплектування обробки літератури Галина Халик, завідувач відіділу обслуговування Іванна Луцик, бібліотекар відділу комплектування і обробки літератури Тамара Трофимчук, методист ЦБС Світлана Степанюк.

Із питаннями які  висвітлювались на обласному  семінарі заступників  директорів по роботі  з дітьми  «Бібліотека – знання  успіх: інформаційні сервіси на допомогу розвитку особистості дитини» ознайомила Олена Хом'як.

До уваги присутніх був організований біблографічний огляд літератури «Нові надходження до біблотек системи», який провела бібліограф Світлана Бусел.

Ознайомилися з організацією роботи бібліотеки-філії села Велика Яблунька, яку очолює завідувач Оксана Манзюк. Побачили, що матеріально-технічна база бібліотеки з року в рік поліпшується. Нещодавно в бібліотеці придбали комп'ютерну техніку та гардини.









Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024