Запаси на зиму: 12 продуктів, які обов’язково потрібно заморозити

16 Липня 2018, 07:00
Запаси на зиму: 12 продуктів, які обов’язково потрібно заморозити 25620
Запаси на зиму: 12 продуктів, які обов’язково потрібно заморозити

Сьогодні Район.Маневичі пропонує вашій увазі добірку продуктів, які просто необхідно заморозити.

Про це повідомив «Пошепки».

Взимку дуже зручно мати під рукою пакет з такими овочами або фруктами але на жаль, ще не всі господині користуються цією корисною ідеєю. 

Абрикос, слива.

Така заготовка приємно порадує вас в холодні зимові дні. Заморожувати їх слід, забравши кісточку, і розклавши по пластикових пакетах із застібкою.

Яблука, айва, груші.

Процедура заморозки цих фруктів досить непроста. Необхідно нарізати їх на невеликі шматочки, потім покласти в миску і обприскати лимонним соком, щоб вони не темніли. Після цього потрібно трохи підсушити фрукти на підносі і поставити їх в морозильну камеру. Потім слід розкласти фрукти по пакетах із застібкою.

Зелений горошок, кукурудза, спаржева квасоля. 

Перед заморожуванням ці продукти необхідно бланшувати, потім остудити, виклавши на чисту, м’яку тканину. Після цього слід розкласти їх по пакетах із застібкою і поставити в морозилку.

Болгарський перець.

Великі, красиві перці найкраще заморожувати для салатів, а середні – для фарширування. Після заморозки необхідно скласти їх один в один, зробивши невелику пірамідку.

Морква. 

Необхідно натерти моркву на грубій тертці і розкласти по пластикових пакетах із застібками. Потім слід поставити її в морозилку. Для овочевої суміші потрібно нарізати моркву на маленькі кубики і бланшувати. Коли вона охолоне, поставити в морозилку.

Баклажани, кабачки. 

Слід нарізати на невеликі кубики або кружечки, потім розкласти в пластикові пакети і покласти в морозилку. Така заготовка ідеально підійде для приготування супів.

Кольорова капуста. 

Перед заморожуванням її необхідно бланшувати, розібрати на суцвіття і помістити в пластикові пакети.

Броколі. 

Цей овоч не потрібно бланшувати перед заморожуванням. Броколі слід ретельно промити, висушити, розділити на суцвіття і заморозити, помістивши в пластикові пакети або контейнери.

Помідори. 

Маленькі помідори слід заморожувати цілими, зробивши невеликий прокол, щоб вони не лопнули. Великі помідори необхідно заморожувати, нарізаними на невеликі кільця або кубики.

Гриби. 

Гриби можна не тільки сушити, але і заморожувати! Перед заморожуванням їх необхідно, почистити, помити, просушити і помістити в пластикові пакети із застібкою.

Ягоди.

Взагалі, будь-які ягоди придатні до заморожування. Тільки одні зберігають форму і смак краще, а інші трохи гірше. Можна сміливо заморожувати малину, ожину, смородину, суницю і полуницю. Деякі вважають за краще подрібнювати їх в блендері, додавши трохи цукру. Взимку така суміш відмінно підійде в якості солодкого наповнювача для йогуртів або коктейлів.

Зелень.

Найкраще заморожувати в контейнерах. Попередньо слід помити улюблену зелень і дрібно нарізати.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024