Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter
Цьогоріч корчанам за олів’є доведеться сплатити на 36 гривень більше
Цьогоріч корчанам за олів’є доведеться сплатити на 36 гривень більше

Цьогоріч маневичанам за олів’є доведеться сплатити на 36 гривень більше

13:00 17.11.2018
347

До нас наближаються різдвяні та новорічні свята. А чи можна уявити будь-яке зимове свято в нашій країні без традиційного салату Олів’є?

Цей салат за кілька поколінь перетворився на один із невід’ємних атрибутів новорічних святкувань. Закінчення старого року та початок нового в Україні асоціюється з запахом ялинки, шампанським та салатом Олів’є.

«Ми сьогодні готуємо «французький» салат, і рахуємо ціни на соціальні продукти за даними Державної служби статистики, а всі інші за цінами ринку «Дніпро» у Києві», – пише генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Рецепт салату Олів'є беремо найдоступніший: відварна картопля – 600 грамів, відварна морква – 250 грамів, цибуля – 200 грамів, варена ковбаса – 600 грамів, яйця – 8 штук, солоні огірки – 500 грамів, консервований зелений горошок – бляшанка 425 грамів, майонез «Європейський» – упаковка 300 грамів, сіль за смаком.

За даними Держстату, станом на початок листопада 2017 року продукти коштували: відварна картопля – 5,7 гривень за кілограм, або 3,4 гривні за 600 грамів, відварна морква – 6,4 гривень за кілограм, або 1,6 гривня за 250 грамів, цибуля – 5 гривень за кілограм, або 1 гривня за 200 грамів, варена ковбаса – 74,8 гривні за кілограм, або 44,9 гривні за 600 грамів, яйця – 23,8 гривні за десяток, або 19 гривень за 8 штук.

На консервацію й майонез ми витратили: солоно-мариновані огірки – 24,3 гривні за 500 грамів баночку, консервований зелений горошок – 23,6 гривні за 425 грамів, майонез – 12,4 гривень за 300 грамів упаковку.

Тобто в 2017 році приготування майже 3 кілограми салату Олів’є, яких буде достатньо для великої родини з 8 осіб, обійшлося нам у 130,2 гривень.

За рік, у 2018-му, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: відварна картопля – 6,5 гривень за кілограм, або 3,9 гривень за 600 грамів, відварна морква – 12,1 гривень за кілограм, або 3 гривні за 250 грамів, цибуля – 10,5 гривень за кілограм, або 2,1 гривні за 200 грамів, варена ковбаса – 91,2 гривня за кілограм, або 54,7 гривні за 600 грамів, яйця – 24,9 гривні за десяток, або 19,9 гривень за 8 штук.

На консервацію й майонез із сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 35,2 гривень за 500 грамів баночку, консервований зелений горошок – 32,4 гривень за 425 грамів бляшанку, майонез – 15 гривень за 300 грамів упаковку.

Тобто в 2018 році, за два місяці до новорічних свят, приготування майже 3 кілограми салату Олів’є коштуватиме нам 166,2 гривень. За рік салат Олів’є подорожчав на 36 гривень, або майже на 28%.

Коментарі
15 грудня
Сьогодні
Вчора
13.12.2018
12.12.2018
11.12.2018
10.12.2018
09.12.2018
08.12.2018
07.12.2018
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин