Рецепт печива на амонію від будівельниці. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ

24 Лютого 2021, 14:00
Печиво на амонію 17426
Печиво на амонію

Маневичанка Любов Корнійчук, яка працює будівельницею вже близько 35 років, поділилася з Район.Маневичі рецептом приготування печива на амонію. 

Ще рідна бабуся залишила багато своїх речей, серед яких і книга солодких рецептів. Старенька дуже любила пекти печиво і вміла це робити добре, пише господиня.

Читайте також: Рецепт супу зі свіжини від жительки Годомич. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ

«Настільки все смачно виходило, що наш дядько Павло з Києва дотепер згадує її різдвяне печиво», розповідає Любов.

Отже, для приготування нам потрібні наступні інгредієнти:

  • 1 склянка сметани
  • 3 столові ложки смальцю
  • 3 курячих яйця
  • 1 склянка цукру
  • 2 столові ложки амонію
  • 250 грамів маргарину
  • 1,5 кілограма пшеничного борошна (вищого ґатунку).

Змішайте яйця з цукром. Потім розтопіть маргарин і додайте амоній та смалець. Перемішайте це все і додайте сметану, повторіть змішування і по трішки додавайте муку. Замісіть тісто (воно має бути як на вареники). Покладіть тісто в холодильник на 1 годину. Дістаньте тісто та тоненько його розкачайте і зробіть форми на ваш смак. Викладіть на деко і випікайте при температурі 180°C 15 хвилин. Можете прикрасити за своїм бажанням.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024