Рецепт печива на амонію від будівельниці. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Маневичанка Любов Корнійчук, яка працює будівельницею вже близько 35 років, поділилася з Район.Маневичі рецептом приготування печива на амонію.
Ще рідна бабуся залишила багато своїх речей, серед яких і книга солодких рецептів. Старенька дуже любила пекти печиво і вміла це робити добре, пише господиня.
Читайте також: Рецепт супу зі свіжини від жительки Годомич. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
«Настільки все смачно виходило, що наш дядько Павло з Києва дотепер згадує її різдвяне печиво», розповідає Любов.
Отже, для приготування нам потрібні наступні інгредієнти:
- 1 склянка сметани
- 3 столові ложки смальцю
- 3 курячих яйця
- 1 склянка цукру
- 2 столові ложки амонію
- 250 грамів маргарину
- 1,5 кілограма пшеничного борошна (вищого ґатунку).
Змішайте яйця з цукром. Потім розтопіть маргарин і додайте амоній та смалець. Перемішайте це все і додайте сметану, повторіть змішування і по трішки додавайте муку. Замісіть тісто (воно має бути як на вареники). Покладіть тісто в холодильник на 1 годину. Дістаньте тісто та тоненько його розкачайте і зробіть форми на ваш смак. Викладіть на деко і випікайте при температурі 180°C 15 хвилин. Можете прикрасити за своїм бажанням.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром