У Маневичах провели районний фестиваль «Радість творчості – душа»

26 Листопада 2018, 13:14
У Маневичах провели районний фестиваль «Радість творчості – душа» 3201
У Маневичах провели районний фестиваль «Радість творчості – душа»

У районному будинку культури Маневиччини провели п’ятий відкритий районний фестиваль творчості за участю людей з інвалідністю та поціновувачів музики та пісні.

Такий захід для маневичан та гостей селища організували відділ культури райдержадміністрації, «Районний будинок культури» та громадська організація «Довіра».

Фестиваль відкрив переможець 3 Міжнародного фестивалю-конкурсу хореографічного та вокально-хорового мистецтва  «Сокальські візерунки-2018» Станіслав Мельник (керівник Олександр Синютін) та дитячий танцювальний колектив «Зернятко» РБК (керівник Людмила Мельник).

Продовжила фестиваль лауреатка Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, маневичанка Ірина Котлицька.

Разом з «Довірою» у Маневицькому ЦТДЮ в 2014 році у відкритті 1 районного фестивалю взяла участь фінансистка, аматорка художньої самодіяльності, маневичанка і тепер вже київлянка Оксана Зінич, яка виконала пісні «Квітка-душа» і «Про маму».

Переможець та лауреат Всеукраїнських і Міжнародних пісенних конкурсів Василь Курдельчук заспівав «Моя, Україно» та «Мамині очі».

Лауреат Всеукраїнських, Міжнародних та обласних конкурсів Леся Хижук та голова Закарпатського благодійного фонду «Назустріч мрії», співзасновник спілки  талановитих інвалідів «Стимул» Василь Човбан, виконали дуетом пісню «Одна зоря на двох».

«Мене з дитинства вабить музика і спів, дарує натхнення, допомагає знайти друзів, приносить задоволення», – сказала лучанка, любителька-аматор пісенної творчості Тетяна Білітюк, яка заспівала «Серед хлібів» та «Вишиванку»

Також дебютували на Маневицькій сцені, представники ГО «Джерело життя», артисти-аматори театру-студії «ТАМІ», які представили виставу «Язиката хвеська», режисера-постановниці Алли Антонюк (музика Валентини Тимчишиної).

Також до виступаючих на сцені учасників приєдналась маневичанка, член ГО «Довіра», лауреатка і переможниця Всеукраїнських, Міжнародних та обласних конкурсів Ольга Макарчук.

Звукорежисер, учасник і переможець районних та обласних фестивалів маневичанин Борис Сачук виконав пісні «Квітка любові» та «Мої батьки».

«Ми дякуємо сьогодні усім тим, хто починав разом з нами перші кроки, хто вірив і вірить у нас! Вклоняємося батькам, мамам, безмежно вдячні постійним незмінним волонтерам, ви завжди за кулісами, але без вашої допомоги ніяк, нікуди. Дякуємо кожному з вас, що небайдужі! Ваша підтримка додає сил, впевненості, вселяє віру в добро і людяність. Також хочемо подякувати за підтримку голову райдержадміністрації Андрія Линдюка, начальника відділу культури Ігора Дерлюка та голову районної ради Анатолія Мельника», – прокоментувала керівниця громадської організації «Довіра» НаталіяШишолик.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024