У Маневичах розповіли про працевлаштування безробітних з інвалідністю

02 Грудня 2018, 15:23
У Маневичах розповіли про працевлаштування безробітних з інвалідністю 1910
У Маневичах розповіли про працевлаштування безробітних з інвалідністю

У Маневицькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості провели семінар присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю.

На захід запросили головного спеціаліста відділу «Маневицького бюро правової допомоги» Ларису Михайленко та начальника Маневицького відділу обслуговування громадян Камінь – Каширського об’єднаного управлянні «Пенсійного фонду» Оксану Богайчук.

«Бюро правової допомоги – це державна установа, що об’єднує всеукраїнську професійну мережу юристів, готових надавати правову допомогу, захищати законні права та інтереси громадян, які належать до соціально-вразливих категорій людей, перелік яких визнано у статті Закону України «Про безоплатну правову допомогу», – розповіла Лариса Михайленко.

Безробітних поінформували про порядок та підстави звільнення працівника з ініціативи роботодавця, особливості звільнення працівників за власним бажанням та за угодою сторін. Окрему увагу приділили питанням звільнення у зв’язку із скороченням чисельності чи штату працівників, зокрема щодо переважного права на залишенні на роботі при вивільненні працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці. Учасники заходу також змогли дізнатись про те, як потрібно діяти у випадку незаконного звільнення та яка роль безоплатної правової допомоги у забезпеченні законних прав та інтересів громадян.

Оксана Богайчук роз’яснила зміни в пенсійному законодавстві, порядку обчислення розміру і термінів призначення пенсії. Також нагадала присутнім про можливість завчасного звернення до органів Пенсійного Фонду для проведення попереднього прорахунку права на призначення пенсії. Учасникам зустрічі запропонували зареєструватися на web-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та смс – інформування та розповіла про майбутні переваги в отриманні пенсійних послуг користувачами порталу.

Провідний фахівець з профорієнтації Маневицької районної філії Ганна Ліщук ознайомила учасників з ситуацією на ринку праці району, перспективами працевлаштування безробітних з інвалідністю. Людям з інвалідністю надали інформацію про можливості професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, ознайомли з державними гарантіями працевлаштування як на заброньовані робочі місця так і шляхом надання роботодавцю компенсації на працевлаштування безробітних з інвалідністю.

Присутнім розповіли про тимчасову зайнятість, зокрема участь в оплачуваних громадських або тимчасових роботах, адже це не тільки тимчасовий заробіток, а й можливість зарекомендувати себе роботодавцю кваліфікованим працівником, що є перспективою для постійної роботи.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024