На «Волиньторф» створять спеціалізовану робочу групу

11 Грудня 2018, 22:05
На маневицькому торфзаводі створять спеціалізовану робочу групу 2333
На маневицькому торфзаводі створять спеціалізовану робочу групу

Щоб досягнути прозорості у роботі державного підприємства «Волиньторф», створять спеціалізовану робочу групу з представниками екології та лісівництва, а також залучать Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Про це голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко повідомив на нараді у вівторок, 11 грудня, – пише «Волинь24».

«Державне підприємство «Волиньторф» перевиконало план на 150 %, натомість директор «Волиньторфу» Іван Киричук та генеральний директор «Укрторфу» Андрій Озерчук переконані у нестачі сировини для якісного функціонування підприємства», – зазначив начальник відділу залучення інвестицій та європейської інтеграції управління розвитку Андрій Ткачук.

У результаті обговорень ухвалили рішення глобальної перевірки ДП «Волиньторф» правоохоронними органами, зокрема Державної фіскальної служби, Служби безпеки України, Прокуратури.

Землі, які хоче отримати «Волиньторф» мають статус особливо цінних. Щоб отримати дозвіл на їх розробку, відповідний пакет документів готує саме підприємство, після цього його передають на підпис голові ОДА, потім – у Київ.

Очільник ОДА запевнив, що він досягне перевірки охорони праці на усіх заводах ДП «Волиньторф».

«Я досягну того, що робота «Волиньторфу» буде прозорою. Я готовий відшукати нормальні землі та створити робочу групу. Після проведення робіт «Волиньторфу» треба проводити рекультивацію. Наша область – екологічна чиста. Вона не буде забруднена, поки я живий», – ствердно сказав Олександр Савченко.

З його слів, серйозна розмова щодо роботи ДП «Волиньторф» відбуватиметься на сесії.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024