Маневицька кулінарія: волонтерка готує салат «Гранатовий браслет»
Маневицька волонтерка та учасниця громадської організації «Довіра» Мирослава Погранічна, розповіла Район.Маневичі як приготувати салат «Гранатовий браслет».
Не існує будь-якого «канонічного», класичного рецепта гранатового салату. Традиційно його викладають у формі браслета, кільця або серця, – пише господиня.
«Звичайно, в такому романтичному блюді і мови не могло йти про якусь солону рибу неблагородного походження, зате присутні різні овочі, зерна граната. Деякі любителі незвичайних поєднань додають в нього горіхи, чорнослив та яблука», – каже Мирослава.
Отже, для приготування нам потрібні наступні інгредієнти:
- 300 грамів шампіньйонів.
- 1 цибулина.
- 3 відварені картоплини.
- 2 середньої величини яблука.
- 300 грамів (пісного) майонезу для заправки.
- Сіль та перець за смаком.
- 1 гранат, для прикраси.
Наріжте півкільцями цибулю та підсмажте разом з шампіньйонами. Відваріть картоплю і натріть на тертці разом з яблуками. Викладіть все шарами, на самому початку шампіньйони з цибулею, далі картоплю і шари всі змазуйте майонезом. В кінці покладіть яблуко. Зверху знову змажте майонезом та прикрасьте гранатом.
Читайте також як маневицька лучниця готує домашні сирники.