Що найчастіше підробляють у косметичній сфері

19 Грудня 2018, 12:00
Мakeup 1251
Мakeup

Стережіться косметичних підробок.

Відомі косметичні бренди витрачають чимало коштів на розробку нових продуктів, а нечесні ділки користуються їх славою та виробляють неясні підробки, які вміло маскують під оригінали. Найчастіше це декоративна косметика, яка досить часто вживається – помада, туш для вій, лак для нігтів, а також парфуми.

Британські експерти провели дослідження власного ринку та підтвердили, що найбільше фальсифікують продукцію старих, відомих брендів. В деяких підроблених зразках були виявлені свинець та ртуть, які мають токсичну дію, викликають галюцинації, судоми, знижують зір та імунітет. В Британії були випадки затримання продавців контрафактної косметики, з яких потім в судовому порядку стягувались доволі високі суми компенсації на користь постраждалих. В Україні це зробити досить важко, тому потрібно розраховувати на свою пильність та уважність.

ФАЛЬСИФІКАТ ЧИ ІМІТАЦІЯ

Підробка пудри та тональних продуктів зустрічається не часто, бо дуже складно відтворити тон та текстуру. Що стосується кремів, то їх підробки не завжди бувають шкідливими. Це може бути суміш простих інгредієнтів, які вам будуть пропонувати, як чудодійний засіб. В найкращому випадку від її використання немає ніякого результату, але запалення та алергічні реакції зустрічаються досить часто, бо підпільні виробники не дотримуються санітарних норм.

Що стосується парфумів то важливо розділити поняття – фальсифікату та імітації. Є компанії, що займаються виготовленням парфумерної продукції, фактично імітуючи флакони та навіть частково аромати знаменитих брендів. Навіть назви подібні до відомих аналогів. Звичайно, вони не можуть зрівнятися по звучанню з оригінальним зразком і мають досить простий, а інколи примітивний аромат, але це не підробки, бо виробник вказує на упаковці свою торгову марку.

ВИЯВЛЯЄМО ПІДРОБКУ

Для того, щоб не стати власником фальсифікованої косметики треба звернути увагу на наступні аспекти:

  • Місце покупки. Не варто розраховувати на те, що в придорожному кіоску, чи на розкладці біля метро вам запропонують салонну косметику. Купувати подібну продукцію потрібно в спеціалізованому магазині, в такому як Мakeup https://makeup.com.ua/, в колекції якого представлені тільки оригінальні продукти.
  • Вартість. Магічне слово акція змушує нас втрачати пильність. Підробки продають за ціною, що значно нижче реальної. Звичайно, в надійних магазинах теж буває знижка, але такою суттєвою вона може бути коли пропонується тестер, або пакування окремого продукту пошкоджено при транспортуванні.
  • Готуємося до покупки. Перед тим, як придбати косметичний засіб, відвідайте офіційний сайт виробника. Часто буває, що бренд не виробляє запропонований крем, або помади в його колекції мають інші номери.

Наші поради допоможуть вам правильно орієнтуватися в косметичному світі та не стати власником сумнівної продукції, яка може зашкодити не тільки вашій красі, а й здоров'ю.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024