В області переконані, що підприємство «Волиньторф» має обов’язково працювати

23 Грудня 2018, 16:00
В області переконані, що підприємство «Волиньторф» має обов’язково працювати 1865
В області переконані, що підприємство «Волиньторф» має обов’язково працювати

На сесії Волинської обласної ради депутати, голова облдержадміністрації та керівник заводу наголосили, що державне підприємство «Волиньторф» повинне функціонувати в Україні.

Про критичну ситуацію, яка склалася на держпідприємстві через загрозу припинення господарської діяльності, йшлося під час сесії Волиньради у четвер, 20 грудня.

Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко зауважив, що ситуація, яка склалася на підприємстві справді, напевно, критична, але додав, що облдержадміністрація підтримує підприємство.

«З директором підприємства Іваном Мироновичем ми знайомі з початку моєї роботи на Волині. Бачив всі землі, бачив умови праці, розмовляв з людьми і профспілками і сказав твердо, що підприємство повинно працювати. І з цього часу не порушив своїх слів», – розпочав Олександр Савченко.

За словами голови Волинської ОДА, він провів нараду, на якій ухвалив рішення про звернення до управління Держпраці, аби воно перевірило державне підприємство «Волиньторф». Олександр Савченко також зауважив, що до всіх листів, які підписував щодо підприємства «Волиньторф», робив дописку, що Волинська обласна адміністрація підтримує це підприємство.

«Тому я не розумію, чому мене звинувачують на деяких телеканалах», – запитав Олександр Савченко.

Голова Волинської ОДА зауважив, що запаси торфу за даними управління Держпраці становить 580 тисяч тонн, а згідно даних «Волиньторфу» – 780 тонн торфу. «Окрім того, на багатьох площах зняли верхній родючий шар землі. Його не можна знімати, але якщо зняли – значить треба заплатити штраф. Штрафи підприємству виписали правильні», – наголосив Олександр Савченко.  

Керівнику Волинській ОДА депутати поставили кілька запитань. Зокрема поцікавилися, чому Олександра Савченка дивує підвищення зарплат для працівників. На що керівник Волинської облдержадміністрації відповів, що підняття заробітних плат не вмотивоване: з 17 тисяч до 28 тисяч гривень. За словами Савченка, 20% торфу продають комунальним підприємствам. А за словами директора «Волиньторфу» – більше 50%.

Читайте також як голова маневицької райдержадміністрації сприяє вирішенню проблем торфобрикетного заводу.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024