Маневичанам нагадали про правила пожежної безпеки під час зимніх свят

25 Грудня 2018, 15:15
Маневичанам нагадали про правила пожежної безпеки під час зимніх свят 1714
Маневичанам нагадали про правила пожежної безпеки під час зимніх свят

Для того, аби усі зимові свята для маневичан пройшли безпечно та залишили по собі лише приємні спогади, рятувальники нагадали про правила пожежної безпеки під час їх проведення вдома.

Безхмарність новорічних свят можуть затьмарити небезпечні ситуації, від яких, на жаль, застрахуватись не можна. Найчастіше причинами їх виникнення стають незнання та неуважність до елементарних правил безпеки життєдіяльності.

Маневицькі рятувальники нагадують:

  • Використовувати приміщення забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами, що відповідають вимогам будівельних норм, не мають на вікнах глухих ґрат і розташовані не вище 2-го поверху.
  • Ялинка повинні встановлювати на стійкій основі, за відсутності в приміщенні електричного освітлення (під час можливого відключення тощо) святкування новорічної ялинки повинні проводити тільки протягом світлового дня.
  • Ялинку не слід встановлювати в проходах, біля виходів на шляхах евакуації.
  • Ілюмінація повинна бути виконана з додержанням правил влаштування електроустановок. У разі використання електричної освітлювальної мережі без понижуючого трансформатора на ялинці повинні застосовуватись гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 вольт, потужність лампочок не повинна перевищувати 25 ват, електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами. Підключення гірлянд до мережі виконується тільки за допомогою штепсельних з'єднань.
  • При виявленні несправності в ілюмінації (нагрів проводів, блимання лампочок, іскріння тощо) вона повинна бути терміново вимкнена.
  • Не дозволяється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею та ватою, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки, одягати дітей в костюми з легкозаймистих матеріалів (вати, паперу, марлі та інше).

Не дозволяється: 

  • Заповнювати приміщення людьми понад установлену норму, зменшення ширини проходів між рядами, установка в проходах додаткових крісел, стільців тощо, повне відключення під час спектаклів або вистав світла.
  • Застосування свічок, бенгальських вогнів, відкритого вогню, феєрверків, піротехнічних засобів, а також включення в програму (сценарій) номерів (вистав) з використанням вогневих ефектів і паління.

При пожежі або надзвичайній ситуації потрібно: 

  • Зателефонувати в пожежну охорону по телефону «101», 2-11-04.
  • Повідомити працівників закладу про пожежу.
  • Вимкнути електроживлення, не допускаючи паніки організувати евакуацію дітей та працівників закладу з приміщення.
  • Почати гасіння пожежі первинними засобами пожежегасіння (вогнегасники, вода, пісок та інше).

Задля того, щоб убезпечити людей від можливих небезпек святкового періоду Маневицький відділ « України у Волинській області звертається з проханням: 

«Дослухайтесь правил пожежної безпеки при влаштуванні ялинки і це допоможе вам безпечно зустріти і провести Новорічні свята», – ідеться в повідомленні.

Маневичанам нагадали про правила пожежної безпеки під час зимніх свят
Маневичанам нагадали про правила пожежної безпеки під час зимніх свят

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024