У Куликовичах відтермінували перехід до Православної Церкви України

25 Січня 2019, 20:20
Підписання Томосу 5286
Підписання Томосу

У селі Куликовичі, що на Маневиччині, провели парафіяльні збори на яких громада прийняла одностайне рішення підтримати Автокефалію Православної Церкви України.

Але на прохання місцевого священника, рішення відтермінували на пів року, аргументуючи це тим, що коли ще 6 православних церков визнають ПЦУ, тоді громада перейде разом з настоятелем, – повідомив голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк на своїй сторінці у Facebook.

«Стратегія Кремля «нє пущать» не спрацювала, то хоча б вирішили – відтермінувати! До речі, я так розумію таку стратегію спустили зверху, не знаю чи аж від Кіріла, але така позиція вже була озвучена одним священником в іншому селі, на уточнююче питання «на скільки відтермінувати?». Прозвучала відповідь: «До виборів Президента України!». Я так розумію, дехто щиро вірить, що Путін зробить все, щоб був такий Президент, який змінить сучасний курс України відриву від Московії на всіх напрямах, зокрема і духовному!» – прокоментував очільник району.

Читайте такожТомосова сотня: скільки парафій і як попрощалися з московським патріархатом

Також Андрій Линдюк написав ряд питаннь, на які попросив відповісти всіх хто на нього підписаний.

«Після рішення цієї громади в мене виникло ряд питань, на які хотілося б щоб відповіли думаючі мої підписники, в тому числі і священники УПЦ, як складової РПЦ МП», – зазначив керівник району.

Питання від голови РДА такі: 

  • Визнання Церкви іншими Православними Церквами передбачено якимось канонами?
  • Об'єднання парафій різних гілок православ'я стимулюватиме визнання іншими православними церквами?
  • Відтермінування переходу в ПЦУ вигідне Кірілу-Путіну?
  • Відтермінували прийняття рішення, бо надієтесь, що зміниться Президент і зміниться курс України і ми назад повернемось під вплив Росії?
  • Після визнання 6 Православних Церков ПЦУ стане більш канонічною?
  • УПЦ є складовою РПЦ МП?
  • Священники УПЦ виконують рішення РПЦ?
  • Чому риторика священників УПЦ на 100% відповідає словам і аргументам Путіна?

Свої коментарі читачі Район.Маневичі можуть залишати під цією новиною.

Читайте також подробиці подій у Красноволі: скільки прихильників МП було насправді і чому не пустили Нафанаїла.

Коментарі
25 Лютого 2019, 17:51
Я хочу пояснити, чому не переходять до УПЦ у с. Куликовичі. Люди розділилися на дві партії: ті, хто любить Україну, свою землю, де народилися, і ті, котрим, як кажуть, усе пофіг. Оті пофіг після служби йдуть по барах, чарчину за чарчиною і для них все одно, що буде далі. Россєя так Россєя, Путін так Путін. Їм і так весело живеться. А люди, віддані служінню Богові та проявляють любов до рідного села, вони дійсно хочуть перейти до УПЦ. На жаль їх виявилося трохи менше. Не думають запроданці, що б сказали їхні покійні батьки, почувши про їхнє голосування і звинувачування на адресу щирих, розумних, добрих, пройнятих любовю до свого краю парафіян. Куликовичі завжди відрізнялися своєю нещирістю і нелюбовю до ближніх порівняно із сусідніми селами, як Тельчі, Кросноволя... Як то кажуть, Бог їм суддя. Злі, недобрі, пройняті любовю до русского міра. Я б порадила їм чемодан, вокзал і Магадан. Там їм буде комфортно. Хлопці гинуть наші, а вони свої копійчані гроші на Москву. Кажуть, що невеликі, але з миру по нитці й голому сорочка. Горілочку люблять, як і в Россєє...
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024