У Маневичах відремонтували поліклінічне відділення

30 Січня 2019, 20:34
У Маневичах відремонтували поліклінічне відділення 2370 Джерело: Волинська ОДА
У Маневичах відремонтували поліклінічне відділення

У Маневицькій центральній районній лікарні провели модернізацію поліклінічного відділення.

Майже 1,5 мільйона гривень спрямували на ремонт першого поверху холу та реєстратури поліклініки.

Кошти виділили в рамках фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС, куди входить і частина території Маневиччини, – повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Ще в грудні 2018 року провели модернізацію першого поверху холу та реєстратури Маневицької поліклініки. Нині – це хол у теплих тонах та реєстратура «без бар’єрів». Повністю знесли стіну з маленьким віконцем, через яке раніше видавали медичну картку. Тепер тут стелажі, столи і безперешкодне спілкування.

У цьому ж році на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС для Маневицького району Уряд спрямував понад 7 мільйонів гривень державної субвенції. За рахунок цих коштів також провели капітальний ремонт школи в селах Цміни та Старий Чорторийськ, здійснили перекриття даху Маневицької музичної школи, капітальний ремонт території Маневицького районного будинку культури та інше.

На початку 2018 року в Маневицькій центральній районній лікарні відкрили відділення гемодіалізу. Як результат, більше 10 медпрацівників отримали роботу, а хворі мають якісну послугу не в обласному центрі, а в районі. У відділення закупили усю необхідну медичну техніку для очищення нирки, систему очистки води тощо. Загальна вартість робіт – близько 4 мільйони гривень.

Окрім того, за кошти державного бюджету (майже 1,3 мільйона гривень) придбали пересувний мамограф. Його пропускна спроможність в день до 60 осіб. Обстеження проходить у кабінеті, який спеціально оновили на 4 поверсі районної поліклініки, а також в амбулаторіях району відповідно до затвердженого графіку.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024