У Серхівському храмі призначили священника з Маневич

01 Лютого 2019, 10:50
У Серхівському храмі призначили священника з Маневич 7967
У Серхівському храмі призначили священника з Маневич

У селі Серхів провели збори прихожан Свято-Покровського храму Української Православної Церкви (Московського Патріархату), на яких обговорили перехід до Православної Церкви України.

Громада вирішила приєднатись до єдиної української церкви, проголосувавши за 102 голосами. Проти висловились 21 житель, 4 утримались, – пишуть на офіційному сайті Прилісненьської ОТГ.

«Майже в деталях повторюється ситуація в селі Серхів Маневицького району аналогічно до тої яка була в селі Нічогівка. Колишній священник (РПЦ) відмовляється віддавати ключі від храму. Біля храму присутні близько 110 парафіян з яких 100 вимагають віддати ключі. Присутні правоохоронці. Порядок забезпечується», – прокоментував на Facebook голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Також у громаді провели збори, на яких проголосували, щоб зламати замок в церкві, оскільки священник сказав, що загубив ключ.

«Люди зайшли в храм, описали майно і встановили новий замок. Від учора настоятелем храму у селі Серхів призначили отця Михайла Мельничука з Маневич», – додав районний керівник.

Нагадаємо, раніше у селі Серхів священик попросив своїх однодумців відвідати недільну службу, після якої провели парафіяльні збори і засвідчили вірність громади УПЦ МП. За таке рішення проголосувало 20 осіб. У той же день громада зібралася на парафіяльні збори у сільському клубі, де зі 140 присутніх за перехід у Православну церкву України висловилося 120 осіб. 

Детально читайте у матеріалі: У Серехові і Матейках настоятелі «емпешних» церков проводили збори «для своїх»

Додамо, що у Нічогівці священник не хотів віддавати ключі від храму, аналогічно себе проводив настоятель Берестечківського собору, благочинний Дмитро Петрущак. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024