Маневицька кулінарія: студентка-технолог поділилася рецептом приготування торту «Корона для Королеви»

10 Лютого 2019, 14:15
Торт «Корона для Королеви» 3252 Джерело: Іванка Чебелюк
Торт «Корона для Королеви»

Жителька села Кукли Іванка Чебелюк, яка навчається на технолога харчової промисловості, розповіла Район.Маневичі як приготувати торт «Корона для Королеви».

Вперше зацікавилась приготуванням і оздобленням тортів ще в дитинстві, – розповідає Іванка.

«Коли зрозуміла, що мало того, що головна страва свята має бути смачною, та насамперед вона має бути красивою. Зараз мені 20 і жодне свято в моїй родині не обходиться без моїх тортиків, кожен з них має щось нове та особливе, вже і сторінка в instagram є, можливо в майбутньому мої роботи матимуть успіх», – пояснює дівчина.

Отже, для приготування нам потрібні слідуючі інгредієнти:

Для тіста:

  • 6 яєць.
  • 2 стакани цукру.
  • 2 стакани борошна.
  • 2 чайні ложки соди (В тісто можна також додати сухофрукти, мак, горішки).

Для крему:

  • 400 грамів сметани.
  • 100-200 грамів цукру (залежно від вподобань).
  • Фрукти за смаком.
  • 20-30 мілітрів коньяку (якщо торт для дітей, можна замінити сиропом).
  • Алкоголь надає приємного післясмаку. Можна використати харчовий ароматизатор чи ваніль.

Яйця збийте з цукром до збільшення маси в об'ємі, а також до повного розтворення цукру. До суміші додайте погашену оцтом соду, частинами додавати просіяне борошно, повільно перемішуючи. Борошна може знадобитися більше, в кінцевому результаті тісто за консистенцією має нагадувати густу сметану.

Готове тісто розділіть на 2-4 частини залежно від форми для випікання (за бажанням можете додати мак, родзинки, горішки, какао, кокосову стружку). Форму застеліть пергаментним папером, змажте вершковим маслом або олією, та присипте борошном. Викладіть в форму тісто, висотою 1 сантиметр, та відправте на випікання при 180° градусів до готовності (приблизно 10 хвилин).

Для крему слід змішати вершки з цукром, цукор слід додавати порціями і періодично перевіряти на смак. Якщо ж сметана дуже густа, то під час збивання можна додати алкоголь, сироп чи навіть каву, але зовсім трішки, вони нададуть смаку і допоможуть не перетворити крем у масло.

Готуємо сироп для пропитки коржів:

Тут можна використати чай або каву з додаванням алкоголю (до 150 мілітрів напою буде достатньо. Додати 1 столову ложку алкоголю). Коли коржі охолонуть їх слід змазати пропиткою та кремом, на крем кладіть нарізані фрукти. Змажте верх та боки торту. Частина крему залишиться, її використайте на оздоблення.

«Я розділила залишок крему на 2 частини. ,в одну з яких додала харчовий барвник, за допомогою кондитерської шприца оздобила торт. Головний секрет смачних тортів полягає в тому, щоб дати волю фантазії і не боятись поєднувати різні смаки», – пише Іванка.

 

Торт «Корона для Королеви»
Торт «Корона для Королеви»

Читайте також: Маневицька кулінарія: волонтерка готує салат «Гранатовий браслет».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024