У Маневичах провели семінар на тему легальної зайнятості

13 Лютого 2019, 19:34
У Маневичах провели семінар на тему легальної зайнятості 1607 Джерело: Маневицький РЦЗ
У Маневичах провели семінар на тему легальної зайнятості

У Маневицькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості організували семінар на тему «Легальна зайнятість».

На заході розповіли про переваги легального працевлаштування в Україні та застерегли від шахрайства при працевлаштуванні.

Провідний юрисконсульт Сергій Гапонюк зазначив, що згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Розповів, що для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. Поінформував також про ризики, які виникають у разі укладання цивільно-правової угоди.

«Кожна людина, яка влаштовується на роботу, повинна пам’ятати, що отримання зарплати «в конверті» сьогодні, позбавляє її в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, а також гідної пенсії», – наголосив Сергій Гапонюк.

В заході взяли участь 15 жителів Маневиччини. У безробітних під час семінару виникли питання щодо відповідальності роботодавців за використання незадекларованої праці, відповідальності найманого працівника, який працює без оформлення трудових відносин, проходження стажування та випробувального терміну у роботодавця.

По завершенню семінару присутні отримали відповіді на свої запитання.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024