Маневичанам розповіли про причини та наслідки торгівлі людьми

28 Лютого 2019, 12:10
Маневичанам розповіли про причини та наслідки торгівлі людьми 2139
Маневичанам розповіли про причини та наслідки торгівлі людьми

У Маневицькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості провели семінар для безробітних на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Мета організаторів заходу – розширення уявлення та поглиблення розуміння шукачами роботи причин і наслідків торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці.

«Кількість громадян України, які потрапляють у ситуації торгівлі людьми, з кожним роком стрімко зростає», – проінформувала присутніх провідний фахівець з профорієнтації Ганна Ліщук.

Учасників семінару ознайомили з поняттям «торгівля людьми», розповіли про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном.

Також маневичани дізнались про порядок в’їзду-виїзду громадян України за кордон, документи які необхідні для легального в’їзду в іншу державу, легальне працевлаштування, що таке ліцензія, договір із посередником, страховка, безготівковий рахунок, консульський захист.

Під час заходу присутніх ознайомили з законодавчими засадами та можливостями легального працевлаштування громадян України за кордоном, перевагами офіційного легального працевлаштування перед нелегальним.

По закінченню переглянути фільм, що містить корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми, дізнались про можливість отримання юридичних послуг від Громадської організації «Волинські перспективи».

Семінар у Маневицькому РЦЗ
Семінар у Маневицькому РЦЗ

Семінар у Маневицькому РЦЗ
Семінар у Маневицькому РЦЗ

Читайте також: У Маневицькому ліцеї провели тренінг для тих хто їде на заробітки за кордон.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024