Маневицькі лісники міняють меч Колесова на професійну машину для лісопосадки

09 Березня 2019, 14:15
4054

Маневицький лісгосп придбав машину МС-1, яка призначена для садіння хвойних і листяних порід.

Таким чином лісівники пробують механізувати посадку лісових культур. Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісомисливського господарства. 

Задіяні для посадки чотири особи: двоє саджають культури, а двоє ущільнюють ґрунт та стежать, чи якісно посаджаний сіянець. Для прикладу: при ручному садінні для одного гектара створення культур потрібно 16 чоловік.

Читайте також: Діброви Горохівщини: як дев’яносторічні дерева дають чотири тонни насіння у рік

«Для нас це нове, всі звикли садити ліс за допомогою Меча Колесова, ми вирішили проекспериментувати – механізувати посадку. І ми задоволені результатом! Сіянець добре прижимається, ґрунт розпушується і в подальшому сіянець має кращу можливість формувати кореневу систему», – розповідає головний лісничий підприємства Віталій Пащук.

Цьогорічної весни Державне підприємство «Маневицьке лісове господарство» запланувало провести лісовідновлення на площі  873 га і 3,0 га лісорозведення. Під час проведення лісокультурної кампанії плануються висадити близько 4 мільйони сіянців сосни звичайної, 800 тисяч сіянців берези повислої, 30 тисяч сіянців дуба звичайного та 85 тисяч інших порід.

Читайте також: «Золота країна» під Володимиром: чим живуть і як працюють люди лісу

Коментарі
09 Березня 2019, 23:51
Як можна судити про те як воно прижимаэться, якщо тільки кілька тижнів як почався сезон садіння, та й апарат в роботу ввійшов тільки кілька днів назад. От хай Пащук сяде і покаже як садити на ділянках де вже зрізаний експлуатаційний ліс (гілка під колесо трактора - і вона ж в груди тому хто закидає садженці, до того ж і апарат не з дешевих).
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром