Маневичанам розповіли як купувати автомобіль в інтернеті, аби не стати жертвою шахраїв

22 Квітня 2019, 16:02
Маневичанам розповіли як купувати автомобіль в інтернеті, аби не стати жертвою шахраїв 2244
Маневичанам розповіли як купувати автомобіль в інтернеті, аби не стати жертвою шахраїв

У час технічного прогресу, коли у мережі Інтернет можна продати та купити, без перебільшення, все, що завгодно, волиняни мало не щодня стають жертвами шахраїв, які, розміщуючи у всесвітній павутині оголошення про продаж автомобілів, виманюють гроші у довірливих покупців.

При цьому нерідко громадяни, побачивши в оголошенні лиш фото автомобіля та у телефонній розмові з «продавцем» наслухавшись про те, який хороший та  якісний засіб пересування їм пропонують і скільки є бажаючих його купити, перераховують немалу суму за омріяне авто, не пересвідчившись навіть у тому, що воно існує в реальності, – пишуть у прес-службі прокуратури Волині.

Маючи намір купити автомобіль, пропозиція про продаж якого була виставлена на сайті Авто.Ріа, 5 березня 2019 року лучанин перерахував 7980 грн. завдатку за нього – й позбувся цієї суми, адже «продавець» одразу після отримання коштів зник.

Того ж дня інший мешканець обласного центру Волині перерахував такому ж «продавцю»-спритнику 5500 грн. – повну вартість автопричепа, повідомлення про продаж якого було розміщене на сайті ОLX.

«Прокуратура укотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товари через мережу Інтернет, і в жодному разі не здійснювати оплату чи передоплату за товар, перераховуючи безготівкові кошти», – ідеться у повідомленні.

Щодо купівлі автомобілів, то спеціалізовані сайти за прийнятну суму, меншу за ту, яку можна втратити, перерахувавши гроші шахраям, пропонують послугу перевірки транспортного засобу, який продається, за допомогою станцій техобслуговування у різних містах. Відтак варто скористатися цією послугою, щоб хоча б переконатися в наявності авто та пересвідчитися в його технічній справності.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024