Маневичан будуть заохочувати до вакцинації

15 Березня 2019, 13:06
Маневичан будуть заохочувати до вакцинації 2076
Маневичан будуть заохочувати до вакцинації

У Маневицькому районі провели засідання постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи, на якому розглянули ряд питань, що потребують обговорення та вирішення.

Депутатами спільно з представниками районних закладів охорони здоров’я проаналізували та обговорили питання про стан вакцинації населення Маневицького району. За результатами обговорення депутати констатували той факт,  що наявний стан вакцинації населення району не в повній мірі забезпечує достатній рівень колективного імунітету, – повідомляють на сайті районної ради.

За інформацією КП «Маневицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» заклади первинної ланки на сьогодні повністю забезпечені вакциною, навіть для вакцинації декретованого дорослого населення. Тому для досягнення максимального колективного імунітету необхідно спільними зусиллями медиків, засобів масової інформації, громадськості використовувати усі форми інформаційної та санітарно-просвітницької роботи серед населення з метою заохочення до вакцинації громадян та поширення знань з питань імунопрофілактики.

Депутати заслухали інформацію директорів комунальних підприємств «Маневицька центральна районна лікарня», «Колківська районна лікарня» Олега Бегаля й Олександра Янчика, про проекти рішень районної ради щодо затвердження структур зазначених комунальних підприємств та погодили відповідні проекти рішень районної ради для розгляду та обговорення на пленарному засіданні.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Руслан Козак поінформував присутніх про хід виконання програми впровадження та розвитку інформаційно-комунікаційних технологій у сфері соціального захисту населення Маневицького району на період 2018-2021 років, а також обґрунтував необхідність внесення змін і доповнень до програми соціального захисту населення Маневицького району на 2019-2023 роки та порядку використання коштів, виділених для реалізації цієї програми.

Схвалили плани роботи постійної комісії та ради на перше півріччя 2019 року, а також рекомендували до розгляду на пленарному засіданні для підтримки депутатами Маневицької районної ради звернення депутатського корпусу Скадовської районної ради Херсонської області щодо перспективи організації надання первинної медичної допомоги мешканцям малочисельних сіл у зв’язку з проведенням медичної реформи.

За результатами розгляду й обговорення з усіх питань порядку денного засідання прийняли відповідні рішення постійної комісії.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром