Як отримуватимуть медичну допомогу маневичани, які не встигли укласти декларацію з сімейним лікарем

09 Квітня 2019, 09:14
Як отримуватимуть медичну допомогу маневичани, які не встигли укласти декларацію з сімейним лікарем 1565
Як отримуватимуть медичну допомогу маневичани, які не встигли укласти декларацію з сімейним лікарем

З квітня усі медзаклади, чиї сімейні лікарі, терапевти та педіатри мають контракт з НСЗУ, перейдуть на нову модель фінансування «гроші йдуть за пацієнтом».

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 3 квітня 2019 року.  Це означає, що з 1 квітня Національна служба здоров’я буде оплачувати медичним закладам, що надають первинну медичну допомогу, медичні послуги, надані пацієнтам, які підписали декларації з лікарями цього медзакладу. Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Відтак, усі, хто звернувся до сімейного лікаря, отримають медичну допомогу. Якщо пацієнтові потрібен плановий огляд, електронний рецепт на «Доступні ліки» або інші послуги з переліку первинної медичної допомоги, лікар зможе його прийняти та укласти з ним декларацію одразу на прийомі. Якщо у лікаря вже набралася максимальна кількість пацієнтів, то він може порадити укласти декларацію з іншим медиком його Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Якщо ж  у пацієнта невідкладний стан, але він не підписав декларацію з сімейним лікарем, то будь-який інший сімейний лікар, терапевт чи педіатр надасть безкоштовну медичну допомогу.

Кінцевого терміну підписання декларації не існує. Декларацію з обраним сімейним лікарем, терапевтом або педіатром можна підписати під час планового візиту у будь-який час.

Що стосується ектреної медичної допомоги,  то вона приїжджатиме на виклики до всіх пацієнтів, яким потрібна медична допомога, незалежно від того, підписана декларація з сімейним лікарем, терапевтом, педіатром чи ні.

Читайте також: Доступні ліки: на Маневиччині сім аптечних закладів відпускають ліки за електронним рецептом.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024