Маневичани організували акцію «Чисто там де не смітять»

Маневичани організували акцію «Чисто там, де не смітять»

06 Квітня 2019, 20:55

Учасники Маневицької районної громадської організації «Довіра» провели акцію «Чисто там де не смітять» та прибрали частину стадіону який знаходиться у райцентрі.

По Україні проводять дуже багато подібних заходів, маневичани вирішили теж придумати щось своє. Протягом доби організувались, сконтактували через телефон, зустрілись та прибрали частину Маневицького стадіону, – розповів Андрій Рибачук.

«Це була хороша ідея, прибрати територію стадіону Маневич. Особливо приємно було це робити у компанії своїх друзів. Я була дуже задоволена і хочу щоб подібні заходи в нашому селищі проводилися частіше. Також дуже хочеться аби до цього долучалось як найбільше молоді», – зазначила Ірина Корнійчук.

«Мені приємно було з моїми друзями долучитися до такої акції. Дуже хотілось би щоб маневичани менше там смітили, адже та кількість битого скла якого ми там зібрали, вражає», – прокоментувала Мирослава Погранічна.

«Дивує таке відношення людей до свого рідного селища. Купи битого скла, недопалків і всієї іншої бридоти. Що ж до скла, то невже так важко не розбивати пляшку, а просто культурно поставити аби потім її хтось забрав. Але ж ні, треба обов’язково насвинячити. При чому не трішки, там його така кількість місцями, що у взутті навіть страшнувато буде пройтись. Дуже хочеться, аби люди не спихали всі свої біди на владу, а почали в першу чергу з себе. А потім можна і претензії до керівників, якщо вони будуть», – сказав Андрій Рибачук.

«Моя думка, що патріоти не ті хто каже Слава Україні, а ті хто не смітить навколо себе», – прокоментувала керівник ГО «Довіра» Наталія Шишолик.

«Хотілось би щоб було більше чистоти у Маневичах, бо коли дітки туди прийдуть гратися, то можуть не на жарт поранитись склом. Також тут проводять багато спортивних заходів, в тому числі і наші довірівці, а серед них є люди які пересуваються по селищу за допомогою інвалідного візка, невже знаючи все це, комусь вистачає совісті так безвідповідально до цього відноситись? Шкода що у нас люди так не поважають своє селище», – сказав волонтер Андрій Максимчук.

Довірівці закликають маневичан вибрати вдалий час, та продовжити естафету чистого селища. Також додали, що розбиті пляшки можуть зашкодити не тільки дітям які інколи там гуляють, але і людині на інвалідному візку, яка може пробити собі колеса і залишитись немобільною.









Читайте також: Маневиччина: невідомий вивозив сміття у ліс КАМАЗом.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Маневичі заборонений.