У Троянівці встановили меморіальну дошку на честь загиблого козака-айдарівця

07 Квітня 2019, 15:30
У Троянівці встановили меморіальну дошку на честь загиблого козака-айдарівця 3116
У Троянівці встановили меморіальну дошку на честь загиблого козака-айдарівця

У селі Троянівка відкрили меморіальну дошку загиблому у Війні на сході України випускнику місцевої школи, козаку-айдарівцю Сергію Климчуку.

Розмістили її на стіні навчального закладу,  який Сергій закінчив у 1986 році. Дошку виготовили за кошти місцевих школи, сільської ради та односельчан, – пише «Вісник+К».

В урочистості взяли участь сестри Героя – Тетяна і Надія, представники Волинського козацького стрілецького братства, односельчани, учні та вчителі. В знак пам'яті про полеглого захисника України заклали алею. Тепер біля школи та місцевої церкви ростимуть дуби, липи, калина і горобина як пам’ять про земляка.

Нагадаємо, 16 серпня 2014 року, захищаючи незалежність України у складі 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», на Луганщині загинув Сергій Климчук.

У 90-х роках він  одним із перших на Волині став до лав Українського Козацтва в складі Волинського товариства Українських козаків. Пройшов Майдани 2004, 2014 року, учасник подій першого грудневого штурму Майдану. На початку серпня став до лав воїнів «Айдару». Похований Сергій на Алеї Слави на цвинтарі у Гаразджі.

Сергій Климчук
Сергій Климчук

Читайте також: У Маневичах висадили Алею пам`яті Героїв загиблих в російсько-українській війні.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024