У Городоцькому лісництві розпочали роботи з лісовідновлення

18 Квітня 2019, 14:40
У Городоцькому лісництві розпочали роботи з лісовідновлення 2902 Джерело: Волинське ОУЛМГ
У Городоцькому лісництві розпочали роботи з лісовідновлення

Лісівники державного підприємства «Городоцьке лісове господарство» розпочали процедуру технічного приймання культур та проводять контроль за якістю посадки й відповідності затверджених проектів.

Технічне приймання лісових культур – це встановлення фактичних обсягів і якості виконаних робіт, відповідності їх затвердженим проектам, – повідомляють у прес-службі ДП «Городоцьке ЛГ».

«Інструкція з проектування, технічного приймання, обліку та оцінки якості лісокультурних об’єктів» затверджена наказом Державного комітету лісового господарства України №260 від 19.08.2010 року і обов’язкова до виконання. Я вже підписав відповідне розпорядження про створення комісії та її персонального складу, дав завдання здійснити технічне приймання усіх лісокультурних робіт», – сказав директор підприємства Віктор Данилюк.

Члени комісії на місцях встановлюють відповідність обсягів та якісних показників. Виконані технологічні заходи мають відповідати всім параметрам та вимогам чинних стандартів і нормативно-правових актів, які затвердили у проектах.

Площі новостворених лісових культур залишають під природне відновлення. Потім вони підлягають технічному прийманню. Їх виділяють на місцевості знаками – стовпами, відповідно до ДСТУ 3534-97. На затесаному боці чітко вказують номер кварталу, виділу, скорочено – вид заходів, головна порода, площа.

«Технічне приймання робіт, пов’язаних із відтворенням лісів, проводять не пізніше 10 днів. При створенні лісових культур шляхом висівання та у посівних відділеннях – не пізніше одного місяця після їх завершення та висівання насіння. Цю процедуру оформляють відповідними актами за підписом усіх членів комісії», – розповів головний лісничий держпідприємства Сергій Бабік.

Звіряють площу посівів, відповідність запроектованим схемам висівання, уточнюють норму висівання, глибину загортання насіння, його якість та кількість на одиницю площі, вид і кількість внесених добрив, стан посівів на день приймання, наявність матеріалів для мульчування та притінення й інше.

Ці дані заносять до актів та зведених відомостей технічного приймання в кожному лісництві державного підприємства «Городоцьке лісове господарство».

У Городоцькому лісництві розпочали роботи з лісовідновлення
У Городоцькому лісництві розпочали роботи з лісовідновлення

Читайте також: У маневицьких лісах планують висадити близько мільйона сіянців.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024