На Маневиччині священник пограбував церкву

26 Квітня 2019, 16:40
На Маневиччині священник пограбував церкву 6305
На Маневиччині священник пограбував церкву

У Боровичах священик Московського патріархату, який відмовився від переходу до Православної Церкви України, залишив будинок громаді без електроенергії та сантехніки, які були придбані за кошти громади.

Нагадаємо, що громада села Боровичі проголосувала за приєднання до Православної Церкви України. Вже 18 березня, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл видав розпорядження про прийняття релігійної громади села Боровичі Маневицького району у клір Волинської єпархії Православної Церкви України, – пише «Волинь UA».

Натомість священик МП отець Петро, відмовився від приєднання до ПЦУ. Тоді ж жителі села проголосувала за те, щоб священик московського патріархату лишив будинок, в якому жив до цього, адже будинок належить громаді села. Попередньо, отець Петро, забрав з Божого храму речі, які він вважав, що належать йому.

Священник лишив громаді села Боровичі будинок без сантехніки та речей, які протягом цього часу були придбані практично за кошти селян. Також отець подав заявку до працівників «Волиньобленерго» про відключення електроенергії в цьому ж будинку.

У «Волиньобленерго» підтвердили той факт, що священик МП Петро звернувся до них із заявкою про відключення електроенергії у будинку по вулиці Набережна, 21 села Боровичі.

Читайте також: Як МП на Волині втрачає парафії, а серед духовенства назріває «двірцевий» переворот.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024