Що робити маневичанам, якщо відмовляють у безготівковому розрахунку

04 Жовтня 2019, 11:00
Що робити маневичанам, якщо відмовляють у безготівковому розрахунку 1316
Що робити маневичанам, якщо відмовляють у безготівковому розрахунку

Суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері продажу товарів (послуг) і використовують реєстратори розрахункових операцій (РРО), повинні забезпечити приймання електронних платіжних засобів, інші суб’єкти господарювання можуть використовувати платіжні термінали за власним бажанням.

Якщо вам відмовили у розрахунку банківською картою – зверніться зі скаргою на гарячу лінію Держпродспоживслужби й вимагайте застосування до продавця санкцій за порушення положень Закону «Про захист прав споживачів», – пояснили у головному управлінні юстиції Волині.

Штраф покладається за відмову здійснити безготівковий розрахунок або за відсутність POS-терміналу там, де він повинен бути. Перелік таких місць визначений постановою КМУ №878 від 29 вересня 2010 року.

Важливо знати, що платіжні карти можуть не приймати магазини та кафе, обладнані касовими апаратами, якщо їх торговельна площа менше ніж 20 кв.м (крім заправок) або якщо вони знаходяться в населених пунктах, де проживає менш як 25 тисяч чоловік. Також платіжні термінали можуть не мати їдальні на підприємствах, в закладах освіти та військових частинах.

Читайте також: Які покарання чекають на неплатників аліментів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024