На Маневиччині у підприємців заберуть 17 гектарів землі

05 Червня 2019, 15:30
На Маневиччині у підприємців заберуть 17 гектарів землі 1590
На Маневиччині у підприємців заберуть 17 гектарів землі

Волинська прокуратура наполягає на поверненні державі двох самовільно зайнятих земельних ділянок.

Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області із позовом аби зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Прилуцьк-Агро» звільнити самовільно зайняті земельні ділянки загальною площею 17 гектарів за межами населених пунктів Тростянецької сільської ради Ківерцівського району, – повідомляють у прокуратурі Волинської області.

Факт самовільного зайняття підприємством земельних ділянок встановлений під час перевірки, яку здійснило Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, а також у досудовому розслідуванні у кримінальному провадженні  про самовільне зайняття ділянок (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 197-1 Кримінального Кодексу України).

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймали, товариство засіяло ріпаком.

Факт самовільного зайняття ділянки суб’єкт господарювання визнав.

Керівника товариства у квітні 2019 року притягнули до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок (адміністративне правопорушення, передбачене статтею 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та оформили на нього стягнення у виді штрафу. Штраф уже сплачений.

Також товариство сплатило понад 23 тисячі гривень за завдану шкоду внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, проте землю не звільнили.

Відтак прокурори у суді наполягатимуть на поверненні земельних ділянок державі.

Читайте також: Маневиччина: державі повернуть землю вартістю понад 16 мільйонів гривень.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024