Жителів Маневиччини застерігають від харчових отруєнь
22 Червня 2019, 14:00
1127
Мити руки
У пору спеки підвищується можливість харчового отруєння.
У ДПСС у Волинській області застерігають волинян від цього. І нагадують правила, завдяки яким можна уберегтися від отруєння.
Для громадян:
- Не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання.
- Не купувати продукти харчування в невстановлених місцях торгівлі, у випадкових осіб та сумнівної якості.
- Зберігати продукти харчування потрібно тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін.
- Не вживати продукти харчування, які не пройшли достатню термічну обробку та з вичерпним терміном зберігання.
- Такі продукти як холодець, паштет, голубці, млинці, пиріжки з м’ясом та сиром, котлети, м’ясо птиці, салати різних видів, кремові кондитерські вироби рекомендується не зберігати протягом тривалого часу та споживати відразу після приготування.
- Користуватися водою тільки з перевірених джерел як для пиття, так і для приготування їжі, миття посуду.
- Дотримуватися правил особистої гігієни, мити руки перед приготуванням та вживанням страв.
- При перших ознаках захворювання (пронос, блювота) треба негайно звертатися за медичною допомогою.
Для підприємств громадського харчування:
- Забезпечити наявність супровідних документів на харчову продукцію та сировину, які надходять до закладу.
- Здійснювати контроль за якістю сировини, яка надходить, та виготовленої продукції, страв.
- Суворо дотримуватися технології приготування страв, умов зберігання продуктів харчування та харчової сировини.
- Дотримуватися правильного маркування, безпечного зберігання продукції, використання сировини, напівфабрикатів тощо.
- Контроль за здоров’ям та гігієною персоналу, дотримання термінів проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів персоналу.
- Підтримувати чистоту приміщень, забезпечити захист продукції від вторинного забруднення.
- Недопущення до приготування страв та сервірування столів сторонніх осіб (без медичних оглядів, не обізнаних з правилами особистої гігієни тощо).
- Недопущення використання страв, виготовлених в домашніх умовах.
- Забезпечити належне поводження з відходами.
- Проводити контроль за шкідниками.
25/04/2024
Середа
24.04.2024
17:06
15:08
13:32
ГАЛЕРЕЯ
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт