Жителів Маневиччини застерігають від харчових отруєнь

22 Червня 2019, 14:00
Мити руки 1127
Мити руки

У пору спеки підвищується можливість харчового отруєння.

У ДПСС у Волинській області застерігають волинян від цього. І нагадують правила, завдяки яким можна уберегтися від отруєння.

Для громадян:

  • Не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання.
  • Не купувати продукти харчування в невстановлених місцях торгівлі, у випадкових осіб та сумнівної якості.
  • Зберігати продукти харчування потрібно тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін.
  • Не вживати продукти харчування, які не пройшли достатню термічну обробку та з вичерпним терміном зберігання.
  • Такі продукти як холодець, паштет, голубці, млинці, пиріжки з м’ясом та сиром, котлети, м’ясо птиці, салати різних видів, кремові кондитерські вироби рекомендується не зберігати протягом тривалого часу та споживати відразу після приготування.
  • Користуватися водою тільки з перевірених джерел як для пиття, так і для приготування їжі, миття посуду.
  • Дотримуватися правил особистої гігієни, мити руки перед приготуванням та вживанням страв.
  • При перших ознаках захворювання (пронос, блювота) треба негайно звертатися за медичною допомогою.

Для підприємств громадського харчування:

  • Забезпечити наявність супровідних документів на харчову продукцію та сировину, які надходять до закладу.
  • Здійснювати контроль за якістю сировини, яка надходить, та виготовленої продукції, страв.
  • Суворо дотримуватися технології приготування страв, умов зберігання продуктів харчування та харчової сировини.
  • Дотримуватися правильного маркування, безпечного зберігання продукції, використання сировини, напівфабрикатів тощо.
  • Контроль за здоров’ям та гігієною персоналу, дотримання термінів проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів персоналу.
  • Підтримувати чистоту приміщень, забезпечити захист продукції від вторинного забруднення.
  • Недопущення до приготування страв та сервірування столів сторонніх осіб (без медичних оглядів, не обізнаних з правилами особистої гігієни тощо).
  • Недопущення використання страв, виготовлених в домашніх умовах.
  • Забезпечити належне поводження з відходами.
  • Проводити контроль за шкідниками.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024