Маневицький рибалка показав як ловити на донне оснащення

26 Червня 2019, 13:17
Маневицький рибалка показав як ловити на донне оснащення 9495 Джерело: Максим Пізнайко
Маневицький рибалка показав як ловити на донне оснащення

Маневичанин Максим Пізнайко який має досвід риболовлі 20 років, розповів та показав на відео як ловити рибу вудкою з донним оснащенням на озері Тросне.

На Маневиччині найпопулярніші водойми для риболовлі крім Тросного це озера Глибоке, Довге та Засвинське. В самих Маневичах це так звані «Заходи», де з друзями облагородили територію ставу та зібравши кошти запустили рибу, – розповів Максим.

Отже, сама назва – донна вудочка, це снасть для ловлі риби з дна, або в безпосередній близькості від нього. На донні вудки, зазвичай ставлять важкі грузила, що дозволяє зробити дальній кидок. Ними ловлять з берегів,  човнів на річках, на стоячих і проточних водоймах.

«Донка закидається в глибоке місце водойми. Розрізняють кілька видів донних снастей: фідер, пікер, коропові донні снасті і інші», – пояснив рибалка.

В найпростішому варіанті донна вудка складається з:

  • Вудилища.
  • Котушки.
  • Жилки.
  • Cигналізатора і самого оснащення.

В окремих випадках донна ловля можлива без вудилища і котушки (жилку намотують на мотовильце а оснащення закидують рукою).

«Вудилище зазвичай беру довжиною від 2,10 до 3 метрів, з пружною вершинкою, здатну витримувати навантаження при закиданні і широку, енергійну підсічку. При ловлі з котушкою, що досить зручно і доцільно, на вудилище встановлюю пропускні кільця, і  кріплення для котушки», – детально пояснює Максим.

Котушку зазвичай обирають безенерційну, з досить великим діаметром шпулі. Зазвичай довжина жилки 75-100 м. Товщина 0,2-0,4 мм.

«Сигналізатор служить для визначення моменту клювання риби. Його кріплять на жилці в 50-70 см від вершинки вудилища. На Маневиччині в більшості в ролі сигналізатора рибалки використовують кінчик вудилища», – розповідає маневичанин.

Оснащення складається з повідця, грузила, годівниці та гачка. Існує багато різних видів донних оснащень призначених для тих чи інших видів ловлі, детальніше будемо розглядати їх у наступних публікаціях Район.Маневичі  разом з маневичанином Максимом Пізнайком.

Коментарі
29 Червня 2019, 00:07
Ну зачем выставлять такое видео!!?? Позорится!??Всё это старо и всем известно! Кроме гайки вместо груза!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024