«Клімкін – красава!» – П'ятигорець про коментар міністра МЗС щодо полонених моряків. БЛОГ

28 Червня 2019, 12:10
Павло Клімкін 1722
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що його відомство мало повноваження без погоджень із президентом направляти відповідь на російську ноту щодо суду над полоненими українськими моряками.

У коментарі «Українській правді» він пояснив, чому відповів Росії без узгодження з Зеленським.

«Клімкін – красава! Врятував офіційну Україну від опосередкованого визнання Крима російським», – написав Денис П'ятигорець на своїй сторінці у Facebook.

Подаємо текст допису без змін. 

Вчора був насичений день, який я провів в полях і тому не дивився новини. 

Сьогодні прочитав і трохи в шоці. Я так розумію, що ЗеПрезидент обрав собі своєрідне гасло в роботі: «Ні дня без зашкварів!».

Клімкін – красава! Врятував офіційну Україну від опосередкованого визнання Крима російським. Чому це так? Все дуже просто: 
- Росія затримала наших моряків, бо вони на їхню думку порушили територіальні води РФ. 
- Своїми ці територіальні води РФ вважає, бо вважає Крим російським. 
- Україні Росія запропонувала визнати законність кримінального провадження по моряках, яке базується не незаконному факті анексії Криму. 
- Отже визнавши законність кримінального провадження Україна опосередковано визнає причини порушення такого провадження законними, а отже погоджується, що керченська протока та Крим належать РФ. 

Клімкін відреагував миттєво, поставивши хрест на своїй кар’єрі. Він фактично приніс себе в жертву, заради України, бо розумів, що молода та перспективна ЗеКоманда може свідомо чи не свідомо потрапити в дипломатичну пастку РФ.

А тепер до нашого ЗеПрезидента. З брифінгу я дізнався для себе одну важливу річ.

Під час брифінгу ЗеПрезидент заявив, що коли він був у Франції, Німеччині та Брюсселі то йому всі говорили, що рашка буде повернена до ПАРЄ, бо це майданчик для переговорів. І він вже знав, що це неминуче, що це вже доконаний факт.

Так чому, пане ЗеПрезиденте, Ви не попередили про це нашу делегацію в ПАРЄ?

Чому Ви не розказали про це українському народу? Що це за ЗеКидок? Ви написали шикарний звіт про перебування за кордоном і про те, що там у Вас пройшло все хорошо і не згадали про те, що ніхрєна хорошего Вам там не сказали.

Чому Ви написали у ФБ лише на другий день після голосування в ПАРЄ, що «ви розчаровані»? То коли Ви насправді «розчарувалися»? В Брюсселі? Чи в Києві на другий день після голосування?

От дивіться, пане ЗеПрезиденте, як це працює. Коли Ви були коміком, то люди запам’ятовували лише ваші влучні жарти або скандальні жарти. Решту тексту, який Ви говорили, всі пропускали повз вуха. А зараз все інакше. Зараз кожне Ваше слово чітко фіксується і може бути використано проти Вас. Тому припиніть грати Президента, почніть нарешті працювати.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024