Жителі Галузії не пустили техніку на бурштинову територію

11 Липня 2019, 17:26
Жителі Галузії не пустили техніку на бурштинову територію 8660 Джерело: UA: Волинь
Жителі Галузії не пустили техніку на бурштинову територію

Жителі села Галузія проти видобутку бурштину підприємством «Волиньприродресурс».

Люди не пустили техніку підприємства і вимагають відтермінувати видобуток бурштину на землях поруч села Галузія і селища Прилісне Маневицького району, – кореспонденти «Суспільного» зустрілися із місцевими жителями.

При в’їзді у село Галузія зібралось більш як пів сотні людей, щоб зустрітися із журналістами. Після того як селяни зупинили техніку, відбулися збори. На них домовилися, зі слів голови Прилісненської ОТГ Ігоря Терещенка, що представники «Волиньприродресурсу» і громада села обговорять видобуток бурштину поруч села на зборах, які планують провести після парламентських виборів 21 липня. Телефоном заступник керівника «Волиньсприродресурсу» Анатолій Капустюк сказав, що обговорюватимуть із людьми умови працевлаштування.

Голова Маневицької районної адміністрації розповів, що про ситуацію у селі Галузія йому повідомили місцеві. 

«Я зателефонував до місцевого прокурора, він не знав за ту ситуацію. Він не знав про це. Група швидкого реагування взяла документи, щоб перевірити. Зараз вивчають, на скільки законно, чи незаконно. Я не знаю, на скільки законно діє «Волиньприродресурс». Немає потреби погоджувати районною адміністрацією», – сказав Андрій Линдюк.

Заступник начальника охорони громадського порядку сказав, що їм зателефонувала невідома особа.

«Ми зафіксували, що є мирне зібрання громадян села Галузія біля автодорого щодо питання про рішення, правомірне, чи не правомірне, по видобутку бурштину», – розповів Олександр Шелкович.

Також показали відео, на якому місцеві перекрили дорогу і не пропускали техніку «Волиньприродресурсу».

Читайте також: У Куклах затримали бурштинокопача на місці злочину.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024