Вікімедіа оголосила конкурс, маневичан запрошують взяти участь

09 Серпня 2019, 16:30
Вікімедіа оголосила конкурс, маневичан запрошують взяти участь 1187
Вікімедіа оголосила конкурс, маневичан запрошують взяти участь

З 1 по 30 вересня проходитиме щорічний міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки».

Він має статус найбільшого у світі згідно з Книгою рекордів Гіннеса, і цього року конкурс проходитиме у 30 країнах світу. Учасники української частини конкурсу зможуть завантажити свої фотографії пам’яток України та позмагатися за відзнаки та призи у кількох номінаціях, повідомляють у прес-службі ГО «Вікімедіа України». 

Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) проводиться з метою зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі під вільною ліцензією. Це дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії – вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі.

Узяти участь у конкурсі можуть всі охочі. Для цього слід бути зареєстрованим у Вікісховищі – одному із сестринських проєктів Вікіпедії, сфотографувати пам’ятку/и з конкурсних списків та завантажити ці фотографії до Вікісховища з 1 по 30 вересня, детальніше тут: wlm.org.ua/participation

Фотографії можуть бути зроблені в будь-який час: як під час конкурсу, так і до нього; головне, щоб це були власні роботи. Конкурсний список складається з понад 87 тисяч пам’яток історико-культурної спадщини України з усіх регіонів України, в тому числі Автономної Республіки Крим і Севастополя.

Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу в цілому,  авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток, та переможцями спецномінацій. Окремо відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі.

Детальніше про конкурс можна дізнатися на сайті: wlm.org.ua Регламент конкурсу опубліковано за посиланням: Вікі любить пам’ятки 2019/Регламент. Учасники тогорічного конкурсу помітять деякі зміни в нарахуванні балів за світлини у номінації за кількість сфотографованих пам’яток.

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями звертатися до організаційного комітету конкурсу: [email protected]

Для довідки. Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» — міжнародний фотоконкурс, який був започаткований у 2010 році в Нідерландах. В Україні проводиться з 2012 року громадською організацією «Вікімедіа Україна». За сім років конкурсу завантажено понад 250 тисяч вільних фотографій пам’яток культури України, сфотографовано понад 32 тисяч пам’яток із території України (36%), взяло участь понад 2300 осіб (від аматорів до професіоналів).

«Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням Фонду Вікімедіа в Україні і займається популяризацією вікіпроєктів Фонду Вікімедіа, найвідомішим серед яких є Вікіпедія, залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів та розвитком вікі спільноти в Україні. Організаторами «Вікі любить пам’ятки» в Україні створено найповніші відкриті списки пам’яток культури України з наявних на сьогодні, які включають понад 87 тисяч пам’яток України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39