Будівельників і ветеринарів Маневиччини привітали з їх професійним святом

11 Серпня 2019, 16:30
Будівельників і ветеринарів Маневиччини привітали з їх професійним святом 2095
Будівельників і ветеринарів Маневиччини привітали з їх професійним святом

Вітаємо вас, дорогі читачі! Сьогодні неділя, 11 серпня.

Нічого не буває даремно. Навіть незначні речі можуть зробити день незабутнім. Тому просто будьте готовими прийняти щастя у своє життя.

11 серпня День ангела відзначають Анатолій, Василіск, Веніамін, Євстафій, Калінік, Костянтин, Кузьма, Мамант, Михайло, Микола, Олександр, Олексій, Роман, Серафима, Феодосій, Феодотія.

Сьогодні професійне свято відзначають будівельники.

Традиція відзначати День будівельників зародилася ще з 1956-го року. Цьому передувала Постанова Ради Міністрів СРСР спільно з Центральним Комітетом КПРС від 23 серпня 1955 року і підписаний потім 6-го вересня 1955-го року спеціальний Указ Президії Верховної Ради.

День будівельника у багатьох державах, що стали незалежними, відзначається у другу неділю серпня. У деяких державах це професійне свято було додатково підтверджено відповідними указами та постановами. Так, наприклад, в Україні свято День будівельника було встановлено підписаним 22 липня 1993 Указом Президента України № 273/93 і також святкується щорічно у другу неділю серпня, а його офіційна назва, як й тоді звучить як «День Будівельника». У 2019 році День будівельника припадає на 11 серпня.

Причетних маневичан до цього дня, привітав голова районної ради.

«Прийміть найтепліші і найсердечніші вітання з нагоди Дня будівельника. Свята бувають різні, але свято, яке піднімає на вищий щабель значення професії — важливе для кожного, хто обрав професію будівничого. Таку нелегку, але вкрай потрібну людям. Ваша практична діяльність – реальний внесок в оновлення міст, селищ і сіл нашої незалежної України. Навіть за складних економічних умов ви шукаєте і знаходите шляхи поліпшення своєї діяльності, конкурентноздатності будівельної продукції, зростання авторитету будівельників. Завдяки вашій працелюбності і наполегливості Маневиччина стає кращою. Від усієї душі бажаю вам і вашим сім’ям міцного здоров'я, миру, добра, благополуччя», – сказав Анатолій Мельник.

Крім того, нині День працівників ветеринарної медицини. Це професійне свято в Україні відзначають у другу неділю серпня. Встановлено Указом Президента України за ініціативою Міністерства аграрної політики у 2001 році.

«Шановні працівники ветеринарної медицини! Щиро вітаю вас з нагоди професійного свята. У ваших руках – складна і відповідальна справа. Приємно усвідомлювати, що люди, які працюють в цій галузі медицини, – віддані своїй професії, для вас робота – це і покликання, і вічний неспокій, і щоденна копітка праця. Ви охороняєте територію району від занесення збудників інфекційних хвороб тварин, проводите профілактику, ведете державний нагляд за якістю та безпекою продукції тваринного і рослинного походження. Свідченням цього є епізоотичне благополуччя району. Сподіваємось, що ви й надалі з високою відповідальністю та сумлінням виконуватимете поставлені перед вами завдання, дбатимете про нові професійні здобутки, а ваші зусилля винагороджуватимуться повагою і вдячністю краян. Бажаємо щастя та міцного здоров’я, радості й благополуччя, добробуту та достатку вашим сім’ям», – написав у вітальному повідомленні голова Маневицької районної ради.

У давнину цей день називали Туманником, оскільки вранці 11 серпня часто траплялися тумани, і з ними навіть були пов'язані деякі народні прикмети.

Крім того, існувала прикмета, що людина, яка знайде кущ малини, може загадати бажання і попросити у рослини допомоги в його здійсненні. Говорили, що загадані таким чином бажання завжди виконувалися.

Народні прикмети на 11 серпня

  • Туман варто – можна сподіватися на хороший збір врожаю ячменю і вівса найближчим часом.
  • Якщо заморозків 11 серпня не буде, то й на початку осені буде тепло.
  • Якщо на Калинника овес вдруге зазеленіє, то це прикмета до того, що осінь буде дощовою.
  • Туман 11 серпня – несприятливий час для бджіл.

Цей день в історії:

  • 1707 – Королівство Пруссія та Шведська імперія підписали «Вічний альянс», що гарантував взаємну військову допомогу у випадку нападу на одну з них третьої сторони.
  • 1866 – у США відкрито перший у світі майданчик для катання на роликових ковзанах.
  • 1877 – американський астроном Асаф Холл відкрив супутник планети Марс під назвою Деймос.
  • 1906 – у Великій Британії Юджин Ласт запатентував звукове кіно.
  • 1926 – компанія «Кодак» оголосила про початок роботи зі створення кольорової кіноплівки.
  • 1947 – у газеті «Правда» опубліковано статтю Дмитра Шепілова «Радянський патріотизм», яка стала початком кампанії зі звинувачення діячів культури у космополітизмі.
  • 1955 – у місті Горлівка на Машинобудівному заводі імені С. М. Кірова освоєне виробництво нових вдосконалених гірських комбайнів «Донбас-2».
  • 1962 – перемігши орєхово-зуєвську команду «Знамя труда» з рахунком 2:0, донецький «Шахтар» став володарем Кубка СРСР з футболу.
  • 2003 – українські війська введені в Ірак для виконання миротворчої місії.
  • 2008 – російські регулярні війська в ході війни проти Грузії захопили міста Сенакі, Зугдіді та Поті
  • 2011 – запроваджено інституцію Уповноваженого Президента України з прав дитини, на посаду Уповноваженого призначено Юрія Павленка.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024