Жителів Маневицького району просять припинити спалювати суху стерню

12 Серпня 2019, 16:15
Жителів Маневицького району просять припинити спалювати суху стерню 2362
Жителів Маневицького району просять припинити спалювати суху стерню

Працівники державного підприємства «Маневицький лісгосп» звертаються до населення сільської місцевості припинити шкідливу і незаконну практику спалювання пожнивних залишків, стерні, багаторічних трав на ділянках, які прилягають до лісових масивів.

Це пряме порушення статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Лісники просять дотримуватись вимог правил пожежної безпеки під час зберігання зібраного врожаю. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв. Також радять дбати про стан навколишнього середовища. Адже знищення стерні – це, водночас, знищення флори та фауни району.

При випалюванні сухої рослинності страждає не лише природа, а й люди. Інколи, через свою необережність, палії стають жертвами своєї «плідної» праці.

Від охопленої полум’ям трави загоряються житлові будинки, господарські будівлі, сараї з худобою, гинуть та отримують травми люди. Часто спалення сухої стерні стає причиною лісових пожеж, які швидко поширюються і ліквідувати за словами лісників дуже складно. Вогонь спалює не тільки стерню, а й полезахисні смуги. По них вогонь без перепон прямує до лісових масивів, іноді й мінералізовані смуги не можуть йому перешкодити.

«Літо – не лише сонячна пора відпочинку, але й період збору урожаю. Не слід забувати, що спека, поєднана з необережною і нерозумною поведінкою людини, що стосується і спалювання сухої стерні, часто спричиняє до пожеж у лісових масивах», – пояснив інженер захисту лісу Сергій Зінич.

 Читайте також: Маневичан попереджають: за спалювання стерні можуть оштрафувати й «посадити».

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024