У Маневичах розповіли, як роблять чорницю протерту з цукром

22 Серпня 2019, 16:30
У Маневичах розповіли, як роблять чорницю протерту з цукром 3264
У Маневичах розповіли, як роблять чорницю протерту з цукром

У консервному цеху, який функціонує при державному підприємстві «Маневицьке лісове господарство» закінчили перероблювання чорниці звичайної.

Розпочинають процес із заготівлі ягоди: на відповідній ділянці заготівельник збирає ягоди, згодом доставляє на консервний цех, робітники перебирають ягоди від сторонніх домішок та готують їх до перероблення.

Протерту чорницю з цукром уже після очищення промивають та протирають на протирочній машині. Згодом всю масу разом із підготовленим цукром завантажують у плиту «Кропівіна», після підігріву масу розфасовують, а згодом стерилізують.

Усе відбувається під наглядом начальника консервного цеху, адже дотримання усіх процедур та вимог обов’язкове при перероблюванні.

Загалом працівники виписали лісових квитків на заготівлю ягід чорниці звичайної в кількості 73,8 тонни, заготівельники сплатили до місцевих бюджетів 78,7 тис.грн рентної плати за спецвикористання дикорослої продукції.

Чорницю протерту з цукром усі охочі можуть придбати у консервному цеху ДП «Маневицьке лісове господарство» та у мережах магазинів «Лісовичок».

Довідково, перша корисна властивість чорниці – вона природний антиоксидант. Чорниця здатна впливати на недоброякісні пухлини, сприяючи до їх, якщо не зменшення, то зупинки росту. Вона впливає на них на клітинному рівні, будучи відмінною профілактикою різноманітних новоутворень. Також вважають, що вона сприяє профілактиці проти ракових захворювань.

Також чорниця містить цілий список корисних речовин, яких потребує наш організм. А саме: вуглеводи, магній, калій і фосфор. Ще є органічні кислоти, мідь, залізо і цілий список вітамінів (вітамін А, вітамін В, вітаміни С, вітаміни РР і інші). 

Чорниця – це природний антисептик і антибіотик. Її варто приймати при простудних захворюваннях, як відвар, а листя прикладати до зараженого місця.

Чорниця, також, допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Вона, як в натуральному, так і в сухому вигляді допомагає при  проблемі з кишківником і шлунком. Цікаво те, що чорниця лікує кишківник завдяки своїм антисептичним здібностям, вбиваючи всередині все, крім корисної мікрофлори кишківника.

Чорниця
Чорниця

Читайте також: Маневичани – у трійці найсильніших лісників Волині.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024