Елладська церква визнала канонічність автокефалії ПЦУ

29 Серпня 2019, 13:10
Елладська церква визнала канонічність автокефалії ПЦУ 1483
Елладська церква визнала канонічність автокефалії ПЦУ

Грецька церква підтвердила право Константинополя дарувати автокефалію.

Елладська православна церква (Греція) визнала канонічність надання автокефалії Православній церкві України від Вселенського патріархату. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Елладської церкви.

Згідно з повідомленням, за результатами засідання Синоду Елладської православної церкви, який проходив 26-28 серпня, його учасники визнали канонічним право Вселенського патріарха на дарування автокефалії ПЦУ. Крім того, предстоятелю Елладської церкви надали перевагу надалі займатися питанням визнання Православної церкви України.

Нагадаємо, в липні Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що першою Православну церкву України визнає Елладська православна церква.

«Ми молимося і сподіваємося, що всі помісні православні церкви рано чи пізно визнають незалежність Православної церкви України, але першою церквою, яка визнає помісну церкву України буде братська сестра-церква – Елладська православна церква», – підкреслив він.

Зазначимо, що Елладська церква запустила процедуру визнання ПЦУ ще в січні 2019 року. Зокрема, тоді грецькі духовні особи прийняли рішення передати на архієрейський собор визнання автокефальної Православної церкви України.

Коментарі
30 Серпня 2019, 22:05
Угу,.РБК-Україна може багато ,що нагороворити..<br/>Тільки це НЕ ПРАВДА.,якби би комусь цього не хотілось.<br/>Еладська церква НЕ робила такої заяви .І хто розповсюджуе таку брехливу інформацію -може за це відповідати.<br/>26-28 серпня в Афінах пройшли засідання Священного Синоду Елладської Православної Церкви, на яких обговорювалося українське питання. Заслухавши рекомендації спеціальних комісій, Синод лише констатував право Константинополя надавати автокефалію. Згідно з рішенням Синоду, займатися питанням визнання ПЦУ буде Архієрейський Собор Елладської Церкви.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром